Popravak Felgi

Popravak Felgi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovako pukla mi je felga na unutrasnjem dijelu falca-znaci vanjska strana citava,krakovi i sve...ali s unutrasnje strane fali dobar dio felge...moze li se to opraviti i ako moze...koliko je sigurno i koliko kosta

Član
Koliko je sigurno to neznam.. ali znam da ima neka firmica/vulkanizer koji rade te stvari...
Javim ti kad se sjetim.. :(

Član
u grudama ima majstor koji to radi garantiram da neces osjetiti razliku mislim da i nije nesto previse skup oko 50 maraka dodje zavarivanje i ispravljanje naravno ako imas dio koji si odlomio ili nadjes neki slican komad sa druge felge radjeno na dosta auta i svak je xtra zadovoljan uglavnom ako te zanima sutra mogu broj nabaviti pa se dogovorite sta i kako samo mogu reci da vrhunski odradjuje posao i nema sta da bude nesigurno jer sam osobno aute vozio na kojima su radjene polomljene felge

Član
Ma zaboravi to,bmw mozda jest u pravu da neces primjetiti razliku tokom voznje i izgledom,ali vjeruj cim prvu rupu pokupis tom felgom na istom mjestu ce se izvit eventualno puknut,tu gdje ti je jednom otisla i ti popravio,taj dio ti je 80% osjetljivi nego bi trebao bit,znaci mani se toga!!!Kako je tako je,nemoze promjenuti,kupi druge felge!

Član
Ma ljudi su dijelove felgi u kesama nosili outrage, drug je neki dan isto popravio felgu kojoj je srce bilo puklo, 80 km kostalo da covjek nadje odg. felgu i zavari. Bez packe felga.

Član
Mozda grijesim,mozda se i moze to kvalitetno napraviti,ali ja cisto sumnjam da je garantovano da na prvom rupi nece na istom mjestu riknut! Ali ti govoris iz iskustva pa si vjerovatno u pravu! Ja samo iznosim svoje logicno misljenje i nesto sto sam cuo!

bmwscaner je napisao(la):
u grudama ima majstor koji to radi garantiram da neces osjetiti razliku mislim da i nije nesto previse skup oko 50 maraka dodje zavarivanje i ispravljanje naravno ako imas dio koji si odlomio ili nadjes neki slican komad sa druge felge radjeno na dosta auta i svak je xtra zadovoljan uglavnom ako te zanima sutra mogu broj nabaviti pa se dogovorite sta i kako samo mogu reci da vrhunski odradjuje posao i nema sta da bude nesigurno jer sam osobno aute vozio na kojima su radjene polomljene felge

hmmm dio...Ma nosio sam ja taj dio felge al mi se toliko ogadio da sam jednom prilikom samo otvorio prozor i bacio ga...ALI kad bi taj majstor nesto mogo iskombinovat bilo bi super...Ako mozes daj mi nabavi BR DRUG
HVALA

Član
sutra ces dobiti broj a steta sta si dio bacio izaslo bi te jeftinije
a to sta kezete da ce puknuti na tom varu... ako pukne felga dje je on zavari ja cu je pojest jer akom moze borbet T model 9x16 da zavari 10 cm odlomljene felge ali ODLOMLJENE ne samo komadic vec cijela sirina odlomljena bila i uradjeno xtra i voza se auto i felge su par vlasnika promjenile a da nikad nista pokazalo

IGY

Član
evo ovo je meni ostalo kad sam imao udes sa fiatom, i niko je ziv nije mogao napraviti a taj u grudama mi je rekao da moze i da ne garantuje 100 % da ce biti kako treba duze vrjeme
qybql1.jpg

243hqpd.jpg

a ovo mi danas krasi jedan kutak moje sobe :p

Član
Kao sto ti bmw veli odnesi i vidi, ja sam isto radio onu jednu trokraku ovdje u novom, dobro je bila puknuta lik ju dobro navario, jest morao puno navariti,pa je bilo malo skuplje,al vecina zna koliko su skupe elektrode sa kojima se vari aluminijum... :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.