ponovo pogibija pjesaka u Kalesiji

ponovo pogibija pjesaka u Kalesiji

Član
U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila preksinoć oko 19 sati na regionalnom putu Kalesija - Živinice, na širokoj pisti, poginuo je pješak Nijaz Dedić (45) zvani Mitar iz Gornjih Dubrava kod Živinica.

Dedića je automobilom "golf 2" pregazio Rijad Pjanić (19) iz Miljanovaca kod Kalesije. Nakon nesreće, Dedić je hitno prevezen u kalesijski Dom zdravlja, ali je dežurni doktor Mirsad Selimović mogao samo konstatirati smrt.

Uviđaj na licu mjesta obavili su pripadnici Policijske uprave Kalesija s kantonalnim tužiocem Nihadom Halilčevićem, koji je naredio da se nad tijelom stradalog obavi obdukcija.

Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK, nije nam ništa mogao reći o uzrocima nesreće, ali se pretpostavlja da je pješak Nijaz Dedić bio pod utjecajem alokohola i da je ležao na cesti. Saznajemo da je kalesijski taksista prije nesreće policiji prijavio da u Tojšićima na cesti leži pijan čovjek, tačnije Nijaz Dedić. Njemu se to i ranije dešavalo, ali je ovaj puta završilo njegovom pogibijom.

Naime, u februaru prošle godine u Gornjim Raincima Dedić se napio i zaspao na magistralnom putu. Vozači su mislili da je mrtav i pozvali su policiju. Policija je ubrzo došla na lice mjesta i obustavila saobraćaj. Kasnije se ispostavilo da je Dedić pijan zaspao na putu.

Vozač "golfa" Rijad Pjanić, član FK Bijeljevac iz Miljanovaca, nije bio pod utjecajem alkohola. On je saslušan u Policijskoj stanici Kalesija, a nakon toga je pušten kući.

Treba napomenuti da je prije nekoliko dana na istom mjestu život izgubio četverogodišnji dječak A.M. iz Gornjih Vukovija dok su teže povrijeđene Edhsija Mešanović i Amira Mešanović, kada je na njih naletio Elvis Sokolović.

Administrator
jedino mi je zao momka - vozaca... ni kriv ni duzan... a taj pijan... momku ni krivom ni duznom valja ga nositi na savjesti....

Član
pioneer_09 je napisao(la):
jedino mi je zao momka - vozaca... ni kriv ni duzan... a taj pijan... momku ni krivom ni duznom valja ga nositi na savjesti....

jgb svakom se od nas moze to desit i to vrlo lahko.Neosvjetljene ulice,losi putevi,prejaka svjetla od vozila koja dolaze u susret i normalno daje tesko uociti ikoga kako lezi na cesti,sva sreca pa momak nije nista pio.

Legend
uh.. sta ce momak od 19 god sa svijescu da je ubio nekog debila pjanog.. uf uf :mad:

pa gdje mi zivimo

Član
zalosno bogami,da smo mi prava drzava poslije tih situacija od prije ovaj rahmetli pjesak vise ne bi nikad pio alkohol,ne bi bio na cesti,lijecio bi se vjerovatno,htio to ili ne. Ali dobro to rade samo u razvijenim zemljama. Oni su svi zaostali za nama,bar 30 godina. A znate zasto?????

Zato sto oni jos uvijek zive dobro:icon_biggrin:

Fkt mi je zao ovog momka,mogu mislit kako mu je sada:(

Član
zato jer svi voze šeset :) a i meni je zao momka,stoka se napila i sad ovog covjeka sjebo dok je ziv,mene bi bilo strah vise sjest da vozim

Član
jbg desavalo se to i ovde par puta, jednom je neki lik mrtav pijan zaspo pod autobusom vozac parkiro i otiso nesto uzet ovaj se zavuko ispod dole mu toplo a bila zima sve skoro poledilo....pita ga neki covjek sa autobuske hoces ustat kaze necu meni ovdje lijepo.
Inace kad sam bio u Austriji prisustovo sam situaciji kad su tipovi nafatli nekog crnju od 2 metra, lik se napio ko stoka i lego u podzemnom prolazu ispod puta, kad idu ti 2 hecima i 2 zendara i nema hoce nece,utrpase ga u kola vjerovatno ce il u ludnicu il u sudnicu za narusavanje javnog reda i mira cega vec.

ma ovaj lik je bio poznat kao pukotina obicna. pijan vazda bio, desavalo se cesto da zaspi na cesti, redovno pijan pjesaci po 10tak kilometara magistralom, samo ga sreca spasila da je do sad ostao ziv..ali eto, sve do jednom..

steta za ovog momka, valja budalu nosit na dusi..

A i ta pista ogranicenje je 70 ali nikad tu nema policije, i znak je "sklonjen".
Tu se nadignu i preko 100 nabiju.:icon_mad: