Pomoćnik ministra uhapšen zbog šverca oružjem

Pomoćnik ministra uhapšen zbog šverca oružjem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
SARAJEVO, RIJEKA - Hrvatska policija uhapsila je jučer u Rijeci Vjekoslava Vukovića, pomoćnika ministra sigurnosti BiH za borbu protiv organiziranog kriminala i terorizma, zbog sumnje da je umiješan u ilegalnu prodaju oružja.

Potvrđeno je ovo "Nezavisnim" u Ministarstvu sigurnosti Bosne i Hercegovine i MUP-u Hrvatske.

"Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Tomislav Karamarko obavijestio me da je u Rijeci uhapšen Vjekoslav Vuković, moj pomoćnik za borbu protiv organizovanog kriminala i terorizma. Prenio mi je da je Vuković osumnjičen za posredovanje u izvršenju krivičnog djela", rekao je jučer ministar sigurnosti BiH Tarik Sadović.

Tvrdi da je Vuković u četvrtak bio na poslu u Ministarstvu sigurnosti BiH u Sarajevu.

"Danas se nije pojavio na poslu. Nikakav nalog za službeni put nisam mu potpisao i zaista nemam pojma šta je radio u Rijeci", kazao je juče Sadović.

Prema nezvaničnim informacijama, Vuković je uhapšen zbog sumnje da je pomagao u ilegalnoj trgovini oružjem.

Krunoslav Borovec, načelnik Ureda ravnatelja policije Hrvatske, jučer nije želio govoriti o identitetu osobe uhapšene u Rijeci.

"Jedna je osoba lišena slobode i nad njom se provodi kriminalistička obrada. O imenima uhapšenih ne mogu govoriti dok kriminalistička obrada ne bude okončana ali mogu potvrditi da se radi o osobi koja ima dvojno državljanstvo BiH i Hrvatske", rekao je Borovec.

Dodao je da od ministra unutrašnjih poslova Hrvatske očekuje pismenu informaciju o cijelom slučaju čim budu završene određene operativne radnje.

Ministar sigurnosti BiH potvrdio je da Vjekoslav Vuković ima državljanstva BiH i Hrvatske te da, ukoliko protiv njega optužnica bude podignuta, sudski proces može biti proveden u Hrvatskoj.

Vjekoslav Vuković uposlen je u Ministarstvu sigurnosti BiH od njegovog osnivanja 2003. godine. Šef je Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i terorizma. Predsjedavajući je Komisije za reviziju odluka o naturalizaciji.

U MIP BiH i Ambasadi BiH u Hrvatskoj rekli su da su obaviješteni o hapšenju Vukovića ali da nemaju informacije o razlozima.

heeeeej... sef sektora za borbu protiv organiziranog kriminala... i terorozima... uhapsen dok je posredovao.... ilegalnoj trgovini oruzja... to samo kod nas ima.... ni gdje... vise... mislim smijesno.... boze dragi... cccc

Član
gledao sam,osramotio nam je drzavu ,ali nije ni prvi ni zadnji,izaci ce za 2-3 mjes sigurno,i postace clan parlamenta i nastavit i dalje pare da krade :D

Početnik
uvjek treba znati stvarno komplet pricu i poslusati sve verzije da se prava istina ustanovi. ne mogu nikoga osudjivati bez da znam sta se stvarno desava, zato i postoje sudovi : - )

no ako je ovo sve ovako kako pise i istina, sta da kazem vec FUJ.
inace sve vrvi od ljudi koji se samo gledaju domoci polozaja, kojima nije stalo ni do cega vec osobne koristi i koji se prodaju za novce, novce koje nikad nece u grob moci ponjeti ;)
sama korupcija i zlouporaba polozaja, i stosta jos lose gledam i cujem svaki dan. neki nikad nece shvatiti da je novac napravljen da sluzi covjeku, a ne da covjek robuje njemu.
necu da ista vise govorim jer neznam ni tko je taj inace ni nista, mozda to i nije tako kako kazu pa je nezahvano da nesto pisem vise, ali nemogu da se generalno ne osvrnem na slicna desavanja kojih ima!
jebena sramota!

nista cudno nit iznenadjujuce....svi ih svakako nazivaju lopovima i kriminalcima(sto i jesu) tako da ne znam sto ovo uopste cini vijest

Početnik
a kad sam ja htjeo kupiti bačvu Toluen-a od 175 litara ("gorivo" oktanske vrijednosti 114, i mnogo jace energetske vrijednosti od benzina, koje se mjesa sa benzinom do omjera 50%/50%) nisu odobrili da mi se to proda. onda je stvar otisla na ministarstvo (vise se i ne sjecam koje) BIH. ja sam cak na sudu isao dati izjavu da prisezem da ce se to koristiti iskljucivo za svrhe oko auta i poslao sam, zajedno sa Petrol-om (koji mi je dostavljao Toluen), to ministarstvu. i na kraju su nam to odbili, i bačva je vracena u Sloveniju.

nigdje veze. a kad pogledam sta oni rade...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.