Pomoć vw golf 2 1.6 D (TD)?

Pomoć vw golf 2 1.6 D (TD)?

Član
pozdrav svim forumasima, imam jedan mali problemcic, pa ako ima dobrih ljudi da pomognu dobro bi mi doslo. Naime, u kratkim crtama, golf je pretrpio svasta, prvo je bio automatik, poslije sam ubacio 5-aka, pa sam prije mjesec dana vrsio prepravku i stavio sa turbo dizela: turbinu, bosch pumpu, hladnjak, karter, filter ulja sa nosacem i crijevima, dizne, granu...bosch pumpa mi je sumnjiva, kao da je obicna, nema onog dodatka za TD, one kape,i turbina mi je ispocetka bacala malo ulja a sad prestala i sve je suho. Inace auto nije lose, ide lijepo, pokazuje skoro 170, i dok odbijem to sto sat laze to je to, ali da predjem na stvar, sve je skinuto sa stranca i ja sad ne znam koliko je snazan moj motor, koliko kw, to me pravo muci

Član
Golf 2 1.9 TD ima 51 kw ako je normalan.
Obični dizel je 40 kw.
Možda ima i TD od 44 kw :D

predpostavljam da je stranac bio 1.6 51kw, ako ti nije bosch pumpa od tog motora vec od obicnog dizela onda imas do 44kw, znaci malo si jaci od obicnog dizela, nadji pumpu i zamijeni pa ces vidit razliku

Član
ma stari on je jak, mnogo vise nego sto je bio, recimo prije uz neko vece brdo isao 60.65 kmh, a sad ide 80 bez problema, jedini problem je ta bosch pumpa koja mi je sumnjiva, majstor kaze da ne mora imati onu kapu gore da bi bila od TD, ne znam vise sta da mislim

Član
ako je mladji motor 90,91god,oni su vecinom bili turbodizeli 44kw,takozvani eko-turbodizel i imaju pumpu kao obicni dizeli.

Legend
GreenDevil je napisao(la):
predpostavljam da je stranac bio 1.6 51kw, ako ti nije bosch pumpa od tog motora vec od obicnog dizela onda imas do 44kw, znaci malo si jaci od obicnog dizela, nadji pumpu i zamijeni pa ces vidit razliku

apsolutno ne mora znacit !
pumpa je bitna, ali turbina daje snagu..
obicna pumpa moze gurnut sasvim dovoljno goriva (pricam iz iskustva jer je drug imao 44kW, stock znaci dizne, pumpa od obicnog dizela, isao je ko nevrijeme jer je imao intercooler, zdrav motor, dobre dizne, dobra turbina, i to je to..)
slikaj turbinu i posalji mi na pm koji je model, pa cu ti reci par stvari.. a to koliko konja ima mozes da nagadjas, jer auto staro 20-30 godina, nikad mu ne znas..
ugl kontaj da imas oko 70tak ks

.nOKe je napisao(la):
GreenDevil je napisao(la):

apsolutno ne mora znacit !
pumpa je bitna, ali turbina daje snagu..
obicna pumpa moze gurnut sasvim dovoljno goriva (pricam iz iskustva jer je drug imao 44kW, stock znaci dizne, pumpa od obicnog dizela, isao je ko nevrijeme jer je imao intercooler, zdrav motor, dobre dizne, dobra turbina, i to je to..)
slikaj turbinu i posalji mi na pm koji je model, pa cu ti reci par stvari.. a to koliko konja ima mozes da nagadjas, jer auto staro 20-30 godina, nikad mu ne znas..
ugl kontaj da imas oko 70tak ks

nOKe
znaci i pumpa, haj ti skini crijevo sto ide sa usisa na pumpu pa vidi kako ce ic

moguce ja da je model 44kw ali uglavnom su TD motori sa 51kw, ovi sa 44 i 59 su rijetkost, nemoj mislit da ako stavis Intercooler na TD 51 da ide na 59kw

Član
drugovi, trenutno sam na terenu u njemackoj, ali prvom prilikom saljem slike i pumpe i turbine, ne znam meni je on sasvim ok, vozim ga za sloveniju i pokazuje oko 170 kmh na otvorenom, normalno laze 15-20 kmh, motor je extra ocuvam ,ne znam mozda zato sto je bio automatik, znam da kad sam mijenjao karike da je majstor rekao da je ocuvan i da mu dugo ne treba generalka, morat cu staviti i IC pa mozda bude i bolji