Pomoc u dizajniranju bosanskohercegovackog auta

Pomoc u dizajniranju bosanskohercegovackog auta

Član
dosta puta sam na forumu procitao komentare ljudi na neki dizajn buducnosti, nekima se svidi sto vide, nekima ne..vjerovatno svako od vas ima neku svoju viziju automobila koji bi trebao postojati u npr. 2020 godini. Pocinjem raditi na jednom projektu tacnije dizajnerskom takmicenju. Tema mog projekta je "Prvi bosanskohercegovacki auto". Mene interesuje vase misljenje, kako vi vidite jedan takav automobil u narednih 10 godina? Sta bi trebale biti karakteristike tog auta po vasem misljenju? Ako mislite da je vec neki auto idealan za prostore nase i susjednih drzava, navedite zasto tako mislite. Bilo kakve ideje su pozeljne, bile moguce ili ne. Cisto da vidim koje su potrebe ljudi ovih prostora, da bih dobio neku sliku odakle da pocnem i na sta da obratim paznju..

Unaprijed hvala.

DLS

Početnik
nesto slicno VW tiguan .. znaci ne bas veliki kao x5 a malo veci od kakvog karavana ,da je povisok,nikako spusten (jer kodnas putevi nikad nece bit dobri) da ima standardnu opremu (klima,servo,el.podizaci stakala,udobna sjedista,xenon,abs,esp itd.) a najbitnije je ono ..da je cjena najmanja moguca za takav tip auta

Član
da lici na golfa, da malo trosi najbolje elktricni motor(Tesla npr. od 0-100 cca 3,5 sekundi), ako je buducnost u pitanju da ima obline, ...:D

Član
za 2020 godinu nesto kao tiguan, logicnije poput smarta ni sad mjesta u sarajevu za parkirat a ne 2020 :(

Član
DLS je napisao(la):
c0d14c je napisao(la):
za 2020 godinu nesto kao tiguan, logicnije poput smarta ni sad mjesta u sarajevu za parkirat a ne 2020 :(

nezive svi u malom Sarajevu!

pa i ti bi gradisku uzeo za primjer ja govorim o ovoj situaciji ovdje u sarajevu prema njoj smart najbolje po tvom tiguan nisam mislio omalovazat da se zna ;)

DLS

Početnik
c0d14c je napisao(la):
DLS je napisao(la):
c0d14c je napisao(la):

pa i ti bi gradisku uzeo za primjer ja govorim o ovoj situaciji ovdje u sarajevu prema njoj smart najbolje po tvom tiguan nisam mislio omalovazat da se zna ;)

nema frke ... kontam a i malo zajebavam ..heheh ;)

Član
c0d14c je napisao(la):
DLS je napisao(la):
c0d14c je napisao(la):

ha ha ha pa u Gradisci ti je 15 puta teze naci parking nego u SA.

Od granice,kamiona,guzve,stranca u gradu ne mozes ni biciklom da ides a da ne govorim autom...

Ko nije prolazio kroz Gradisku i vidio guzve ne moze to ni razumjeti :)
vikendom su kolone po 10 km dugacke i cijeli dan stoje.

Član
hibrid! u tom je buducnost
znaci,eko-fazon,kad tad ce se i u Bosni ukinut ovi chumurashi dizeli :D
autoindustrija se okrece ekologiji i iskoristivosti energije,i polako se u serijsku proizvodnju uvrsdtavaju auta pogonjena alternativom..komsije slijeva su vec napravile onaj xD, (fkt smijesno zvuci :D )
iako ovi zdesna jos uvijek kukaju za zastavom,al et :lol:
dizajn je subjektivne prirode
da se razumijemo,ne volim ni ja te eko-fazone,al u tom je buducnost,ocito

Član
naravno da ce biti neki hibrid sto se tice pogona..sto se tice dizajna, mora se izmisliti sasvim novi tip karoserije koji jos uvijek ne postoji...vi samo dajte komentare pa cemo na kraju to sve pomjesati u jedno :D

Član
<object style="height: 390px; width: 640px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/zbU0UJAdFj8?version=3"><param name="allowFullScreen" value="true"><param name="allowScriptAccess" value="always"><embed src="http://www.youtube.com/v/zbU0UJAdFj8?version=3" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="390"></object>

:D