Pomoc... Razlika Amerika - Europa

Pomoc... Razlika Amerika - Europa

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Početnik
Naime interesuje me koja je razlika izmedju auta uvezenih iz Amerike i ovih nasih standardnih europskih... najvishe me zanimaju djelovi, jeli tu ima nekih razlika? odrzavanje takodje da li je isto ili ne? I ako ima jos nesto zahvalan sam na pomoci...

Član
Pa onaj iz amerike predje veci put dok se doveze do BiH, u odnosu na onog iz Eu :lol:

A razlike imas u svjetlima, stopkama, u unutrasnjosti sat u miljama, drugacija navigacija. Zavisno od proizvodjaca, i kvaliteta materijala od kojih je kokpit napravljen je drugacija. Dalje, ovjes je drugaciji na dosta americkih auta - meksi, onda kocnice su manje izdrzljive - recimo neki sportskiji autici koji u Eu dolaze sa Brembo celjustima, u USA imaju neke "obicne" kocnice. Zna biti razlike i u mjenjacima, da u Eu ide 6 stepeni za odredjeni motor, a u USA 5 stepeni...

Član
Ovjes, signalne grupe, svijetla, ponekad kocnice i euro norma ispuha...ne znam, mozda jos ponesto, ali mislim da je to to ;)

Član
Da da, to sam zaboravio, drugaciji katalizatori i obicno benzinci za USA su "programirani" da rade na 91 oktansko gorivo...

drug sve zavisi od auta do auta, odnosno od marke do marke, za VW i Audi neki kazu da ima dosta razlicitih dijelova te da ih ne zele servisirati kod nas, dok na primjer za Volvo je sve isto osim kilomtar sata i bez ikakvih problema se Volvo iz USA moze servisirati kod nas, takodjer i BMW ima neke minorne razlike, dok npr. Mazda, Ford, Toyota itd. ima skoro sve razlicito...

Član
volvo nema razlike u dijelovima,takva politika firme i to je to.
dok vag koncern sve razlicito pravi,pa makar u milimetar,to je neki dijelovi
cisto radi falsifikovanja dijelova i sverca

Legend
Kod Forda je prevelika razlika. I tesko da ce ti htjet poruciti dijelove, tj porucice ali uz uplatu avansa 100% i uz potpis da neogdovaraju ako ti dijelovi nebudi mogli stat na kola.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.