Pomoc oko sheme

Pomoc oko sheme

Član
Zna li neko mozda sta predstavlja zaokruzeni dio na šemi, neradi mi druga brz ventlatora pa pokusavam popraviti, a izmedu zvjezdica nemam otpora kako da je zica prekinuta..
hvala

Uploaded with ImageShack.us

Član
Osigurac 400mA???? :icon_confused: posto ti preko njega ide napajanje kola koliko vidim :icon_question:

Druga brzina ventilatora ti je regulisana relejom u onoj kutiji na hladnjaku naprijed rastavi njega i probaj rucno da uklopis i vidis jel to to a ja mislim da jest jer im je to mana ako nebude to onda samo reostat dioda u njemu probila ;) oznaka releja 35 budu dva zelena jedan je prva drugi druga brzina ;)

Član
mirza_mali je napisao(la):
Druga brzina ventilatora ti je regulisana relejom u onoj kutiji na hladnjaku naprijed rastavi njega i probaj rucno da uklopis i vidis jel to to a ja mislim da jest jer im je to mana ako nebude to onda samo reostat dioda u njemu probila ;) oznaka releja 35 budu dva zelena jedan je prva drugi druga brzina ;)
radi relej druge brzine kad ga rucno simuliram ispravan je on, i stopice, sve je Ok, sto se toga tice, kad ga simuliram dijagnostikom, ventilator radi na prvoj brzini... Ovo na shemi, nema mi uposte otpora izmedju ovih zvjezdicva, kao da je prekinut kabal..pa mi nije jasno..

strujaze je napisao(la):
Osigurac 400mA???? :icon_confused: posto ti preko njega ide napajanje kola koliko vidim :icon_question:

pa neznam zasto bi bio osigurac serijiski sa osiguracem F4.. mada moze bit svasta :icon_rolleyes:

Član
e ovako, problem rjesen, prekinuta zica cm04e, izolacije je drzala pa nije bilo uocljivo :D
hvala svima! ;)