pomoć oko senzora temperature za punto mk1

pomoć oko senzora temperature za punto mk1

Član
Pozdrav,

zamjenio sam instrumentalku na puntu mk1 1.1B na kojoj je bio sat i lampica za temperaturu sa instrumentalkom sa druge verzije punta koja ima obrtomjer i pokazivač temperature sa kazaljkom, ostalo je isto. Za obrtaljku planiram otići do autoelektričara da mi to spoji na bobinu, dok za pokazivač temperature trebam ugraditi senzor sa promjenjivim otporom. Stari senzor izgleda ovako

Tražio sam u autodijelovima senzor za kazaljku, ali bezuspješno. Da li neko zna gdje bi se mogao nabaviti nov (zamjenski) u Mostaru ili Sarajevu ili ako neko sa foruma ima da mi ponudi polovan. Znam da je proizvođač VEGLIA i čini mi se da se skida ključem 21. Nažalost, oštetio sam broj do nečitljivosti prilikom skidanja. Ako ima varijanta da bi se neki drugi senzor nekako mogao naštiklat, otvoren sam i za takvu varijantu, samo ako mi se neće zapaliti instalacija zbog toga :D

Član
nadjes na otpadu motor 1.2 8v i sa njega skines ili prepises kod. a za obrtomjer spajas na procesor a ne na bobinu. spajas na tanku plavu zicu u dzeku a port je broj 23

Član
nadjes na otpadu motor 1.2 8v i sa njega skines

teško će neko dati samo senzor jer ostaje rupa na bloku motora

obrtomjer spajas na procesor a ne na bobinu. spajas na tanku plavu zicu u dzeku a port je broj 23

da, u pravu si, treba se prikopčati na plavu 23, mislim da je ona i u snopu koji se nalazi ispod bobine, tako da je bliže odatle dovesti nego sa ECU, ja sam se pogrešno izrazio a mislio sam na isto.