Pomoc oko mondea,elektronika u kvaru ?

Pomoc oko mondea,elektronika u kvaru ?

Član
Zdravo.Kao sto naslov kaze potrebna mi je pomoc oko mondea 1.8td 1999god..

Naime danas sam spajao neki radio,nisam imao konektore pa sam spajao nesto preko zica...sve je bilo uredu kad kasnije da upalim nece,nema kontakta uopste,ne mogu uplaliti svjetla niti istla...instrument tabla ne pokazuje nista...Rade sve 4 zmigavca,daljinsko zakljucavanje,unutrasnje krovno osvjeljenje i radio...ostalo nista..

To mi se desilo prije par sati i bio je mrak,ali ipak pregledao sam sve osigurace,sve uredu...gledao sam ispod haube i ispod volana,svi su uredu,mislim da ih nema vise nigdje ?
Moze li biti do nekog releya ? takodje potrebna mi sema osiguraca,nisam mogao nigdje naci na internetu,mozda neko ima servisni manuel pa da mi slika i postavi tu ?

Hvala na odgovorima.

Edit : Moze li biti do ovog releya sa slike ,i kako njega ispitati ?

Uploaded with ImageShack.us

kad ga rastavis vidjet ces sta je koja nogica, ili ga tako rastavljenog ustekaj pa probaj rucno pomaket magnet da se upali..

Član
Probati cu.Na vecini auta kada sam greskom spojio plus i minus pregori samo osigurac,nakon zamjene sve uredu.

Cudno mi da i sada radi radio...dok ga prije nisam mogao upaliti bez kontakta... na konektoru radia ima 3+ ,prije kvara na sve 3 je bio 12v napon,sada samo na jednom.:icon_rolleyes:

Uploaded with ImageShack.us

Član
SoundLunatic je napisao(la):
pa rastavi ga i vidi.. mislim da je taj relej zaduzen za gasenje uredjaja koji nesmiju raditi bez kljuca..

Danas sve provjerio,svaki reley i osigurac ispravni...Ne znam sta gledati dalje

Član
SoundLunatic hvala sto si se potrudio da napises bilo sta,rijesio sam problem.

Da sam postavio neku glupost,video il slicno bilo bih 10 stranica do sada,a ovako ... ;)