Pomoc oko lambda sonde!

Pomoc oko lambda sonde!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član

E ljudi imam ovu sondu i u Tecdoc-u sam vidio da mi odgovara za auto, ali je finta sto ova sonda ima drugaciji dzek za kopcanje!
Ja na instalaciji imam jedan dzek koji ima tri konrakta tj meni treba obvakav dzek kao na ovoj dole sondi!

E sad znam da je ova odvojena crna masa,da li ima veze ako okrenem mjesta ovim drugim zicama, obaadvije su bijele i nema na dzeku nikakve oznake + ili - ili slicno...???

Član
samo pratis boje zica i po njima spojis. sve su boje standardizirane (ljubicasta, bijela, siva, crna)

Član
Nisam majstor ali znam. Da bi lambda sonda radila ispravno mora postići neku temperaturu. Ove sa tri kontakta imaju grijač i odma po paljenju imaju radnu temp.

Član
dvije bijele su za grijac, svejedno kako ih spojis, ta jedna je signalna.....probaj spojiti unimer , na otpor podesen, na te dvije bijele, trebalo bi da pokaze izmedju 2,3 i 7 ohma, sto je veci otpor veca sansa da joj je grijac rikavela.....

Član
trizex je napisao(la):
dvije bijele su za grijac, svejedno kako ih spojis, ta jedna je signalna.....probaj spojiti unimer , na otpor podesen, na te dvije bijele, trebalo bi da pokaze izmedju 2,3 i 7 ohma, sto je veci otpor veca sansa da joj je grijac rikavela.....

Mjerio sam otpor izmedji dvije bijele i pokazuje 04.1 oma na opsegu 200!
Znaci te dvije bjele nije bitno kako okrenem!
Taj odgovor sam cekao, znaci bjele grijac crna signal!:icon_smile:
Hvala drugar!

Član
super, taj ti je grijac ispravan, nepisano pravilo je da ako dosegne 7 oma vec je upitno da li radi.....nije bitno kako ih okreces, spoji ih za probu na akku slobodno, samo pazi, brzo dosegne 200-300+ C :D

Član
trizex je napisao(la):
super, taj ti je grijac ispravan, nepisano pravilo je da ako dosegne 7 oma vec je upitno da li radi.....nije bitno kako ih okreces, spoji ih za probu na akku slobodno, samo pazi, brzo dosegne 200-300+ C :D

Hehe, vazi odo spojiti na kleme da vidim przi li!?:cool:

Hvala Trizex, probao sam sondu radi, mjerio sa i onas signalni kabal daje vrijednosti, znaci radi sonda!odo da uvrnem!
Moze katanc ovde!:cool:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.