pomoc oko kazne? jedno pitanje

pomoc oko kazne? jedno pitanje

Član
popusio i ja prvu kaznu (nemam prsluk )pa mi pisao 40KM al u onaj blokic
al haj sredim to preko veza

nakon sat vremena druga kazna
jaran izlazio kroz siber i naletm na muriju kako lizu sladoled

kaze sta to radite ovo ti je 200 KM kazne

aj mu pisi da nije bio vezan i 30 KM mi napisa al ovaj put na onaj rozi papir i dade mi uplatnicu da to platim

eh sad posto mi je ovo prvi put da mi pisu kaznu zanima me
da li mi da i rozi i zuti papir? (logicno je da njima ostane 1 a drugi meni )

ajmo iskusni sto se ovog tice :lol::lol:

Član
ma 2 ti dobivas i imas rok nekih 7 8 dana da platis ak ne platis onda ti se dodaje +20km

Član
Ja sam od presretaca dobijao rozi i uplatnicu.... :icon_biggrin:
A u blokic su me pisali milion puta,ali samo radi evidencije...cisto sumnjam da si to trebao sredjivati....

Član
Imaju 3 papirica, njima 1 ostaje, tebi urucuje dva, rozi i zuti mislim.

Mene su pisali jer nisam imao prsluka u opremi - 40 KM...

Član
Ako na licu mjesta ne ispise ti kaznu, ja mislim da mu je tesko naknadno napisat.

Kupite sebi to prsluce, sto platis kaznu 40 Km mozes ih 10 komada kupit :lol::lol:

Član
to sto je pisao u blokic nece ici kao kazna,on tebi mora na licu mjesta napisat kaznu,tj u tvom prisustvo,sve poslije nije vazece

Član
ArminM je napisao(la):
to sto je pisao u blokic nece ici kao kazna,on tebi mora na licu mjesta napisat kaznu,tj u tvom prisustvo,sve poslije nije vazece

Upravo si potvrdio ono sto sam ja sumnjo da je ;)

Član
kad ti policija urucuje kaznu daje ti papir roza boje i papir zute boje, njima ostaje bijeli.

sto se tice blokica nemojte se zavaravati da je to kao rutinska kontrola.
postoji rutinska kontrola kad se zapisuje u blokic a ima i kontrola koja nije rutinska a isto je pisu u blokic. kod ove druge kontrole najcesce ti kazna stigne na adresu i iz blokica pisu naloge kad im istih fali da ispune dnevnu normu.
tako da se ne zacudis ako ti stigne sta na adresu

Član
idosa je napisao(la):
ArminM je napisao(la):

Upravo si potvrdio ono sto sam ja sumnjo da je ;)

Varate se obadvojica,kazne se mogu i tako poslati.

Kod mene ima drugi problem, i stvarno bih volio da mi neko odgovori kako ide to suočavanje:

1 slučaj je bio u martu: Zaustavljen sam jer sam pisao poruku,ja sam rekao nema problema,daj mi prekršajni nalog i uplatnicu,što nije imao pa me samo upisao u blokčić.Stigla kazna za pričanje smobitelom I VEZANJE????

2 slučaj je bio jučer: POlicajac me zaustavio na izlazu iz Litve ,u Banovićima .Vozio sam kedi i on mi poče pisati kaznu zbog skretanja u zabranu.Ja sam mu rekao da iz te ulice nema znaka koji pokazuje da je zabrana,te on sjede samnom u automobil i krenu da mu pokažem gdje sam ušao u ulicu litve.Tu me je pokušao navuć,te me tjerao da skrenem u zabranu,što sam odbio.Kad sam mu tražio prekršajni nalog i uplatnice,odbio je da odemo u policijsku stanicu ,te je rekaoda je zauzet-sjeo je preko puta u kafanu i naručio kafu....
100% sam ubijeđen da će kazna i za ovo stići,pa me interesuje da li mogu šta učiniti?

Kako ide suočavanje,jer je u oba slučaja bila uključena grešta policajaca?

Član
ArminM je napisao(la):

nebudi siguran

nebi on beze mi sve podatke uzeo i rekao da ce stici na kucnu adresu

Kad se potpises da prihvatas kaznu, i dobijes prekrsajni nalog i uplatnice, mozes platiti kad hoces, ne racunaju se one kamate, jedino sudskim postpukom idu i one i imas rok za uplatu...

Kao drugo, otkud da ti je 40 KM pisao, ja nisam imao nikakve opreme i platio 40 KM kaznu?