pomoc oko felgi

pomoc oko felgi

Član
scaled.php

rijec je znaci o ovim felgama..htio sam da ih osvjezim odnosno da ih uradim sto je bolje moguce farba zastita neravni dijelovi da se dotjeraju..
pa sad bi mi trebala pomoc sta mi sve treba znaco od brusenja do zavrsnog dijela odnosno boje..znaci cime obrusiti polirat farbati itd...hvala

Član
imal neko link od vec postavljene stranice i jos jedno pitanje i vase misljenje da li celjusti ove da farbam u crveno ili plavo...

Član
Ofarbaj celjusti u zuto samo zato sto svi farbaju u crveno. Ne znam kako bi bilo plavo na plavo auto, a mozes cak i u crveno
A sto se tice felgi moras ih dobro pripremit, jer su one svacim izlozene. Te sitne ogrebotine bi trebao izvuc sa onim ne znam kako se zove ja sam sebi stavljao. A ako hoces bojat sprejom onda imas namjenjen sprej za felge felga na njemu nacrtana

Član
hehe zuto pa nije lose..:lol:..a kontam uraditi spricgitom i onda da li se to vodobrusnim radi pa onda farbanje naravno kompresorom...;)

Član
soffa je napisao(la):
hehe zuto pa nije lose..:lol:..a kontam uraditi spricgitom i onda da li se to vodobrusnim radi pa onda farbanje naravno kompresorom...;)

Onda idi 120 šmirgl, izbrusi dobro. Ako nisu oštećene, popravi malo neke tačkice kitom, ošmirglaj opet dobro da bude sve ravno. Šprickit, onda vodobrusni, ne moraš mnogo granulacija, dovoljno je da izravnaš šprickit sa 320, onda možeš, 400, 500, 600, 800, koliko ti volja, ja bih odma' poslije 320 išao na 600, dobro uglačao i farbanje.;)

Član
maa sofaa covjek drugaciji skroz reko kad mogu furati mercedesa i porshea na VW mogu i ja volva...salim se nemam vrema sad a bit ce preko vikenda VW...aa nasao sam evo na forumu clan brumm brumm jer radio jedne felge pa sam sad vidio postupak..puno trljanja i brus papira mi treba i opleti najlaksi dio je farbanje...:icon_smile:;)

OggyBoy je napisao(la):
soffa je napisao(la):

Onda idi 120 šmirgl, izbrusi dobro. Ako nisu oštećene, popravi malo neke tačkice kitom, ošmirglaj opet dobro da bude sve ravno. Šprickit, onda vodobrusni, ne moraš mnogo granulacija, dovoljno je da izravnaš šprickit sa 320, onda možeš, 400, 500, 600, 800, koliko ti volja, ja bih odma' poslije 320 išao na 600, dobro uglačao i farbanje.;)

tako ce i biti...ma nisi ostecene samo malo izgrebane i nije to ta boja zelio bi malo svjetliju...hvaa jos jednom

Član
Nemaš ovdje puno trljanja, felga je jako jednostavna, nema mnogo krakova i ravni su krakovi, nisu neki izuvijani, izmigoljeni, čudni, imaš dovoljno prostora, ma par sati posla i pripremljene su za šprickit. Onda i njega na brzaka i odma' na farbanje.