Pomoc oko dostave felgi iz Beograda za Sarajevo

Pomoc oko dostave felgi iz Beograda za Sarajevo

Član
Pomoc oko dostave iskustva i prjedlozi kako god valjda nisam fulio mjesto gdje temu da objavim...

Treba da prebacim 4 felge iz Beograda u Sarajevo... Da li je to neko radio? Sa cime? Kako?

Dali da mi prodavac salje busem? Kakva su iskustva sa tim ?

Da li neko ide iz Bg za Sa pa da usput to povuce...

Sve sto imate recite mi jer nisam ovo nikada radio nisam kupovao van BIH tako da sam skroz sto se na naski kaze "LAIK"....

Hvalaaa unaprijed

ma ja samo vozaca zamolis das 15-20km posto su felge malo vece i zavrse ljudi , nekad se desi da neki nece al 90% hoce

Član
Ja sam skoro slao neke farove busem i proslo je sve ok ... ali sam soferu dao unaprijed cvaju i insistirao sam da prvo od lika uzme kesh pa mu onda dadne farove da pregleda ... ako mu se ne svide nek vrati kesh vrati meni farove i mirna Bosna ... jer sam posao sklopio nerealno dobro covjek nazvao mozel sta nize reko NE! moze samo da ja platim dostavu, kaze lik OK zurilo mu se da krene u svedsku a auto mu udareno. Kontam mozda je kakav levat ali eto ispalo je sve ok jos je i soferu cenera dao.

Obavezi sofera da pregleda malo robu i to je to da ti ne bude :lol::lol:

canonlaminate.jpg

Član
Little Dragon je napisao(la):
nista ;) i da stanica ti nije dole na zeljeznickoj nego na dobrinji tamo

ok hvala opet i na toj informaci ja bi na zeljeznickoj luto bezze hahhaha :lol:

leon1p je napisao(la):
Ja sam skoro slao neke farove busem i proslo je sve ok ... ali sam soferu dao unaprijed cvaju i insistirao sam da prvo od lika uzme kesh pa mu onda dadne farove da pregleda ... ako mu se ne svide nek vrati kesh vrati meni farove i mirna Bosna ... jer sam posao sklopio nerealno dobro covjek nazvao mozel sta nize reko NE! moze samo da ja platim dostavu, kaze lik OK zurilo mu se da krene u svedsku a auto mu udareno. Kontam mozda je kakav levat ali eto ispalo je sve ok jos je i soferu cenera dao.

Obavezi sofera da pregleda malo robu i to je to da ti ne bude :lol::lol:

canonlaminate.jpg
roba je vec pregledana slike imaju tu i na forumu momak je clan foruma tako da nije frka...

Član
Ja ne znam da bi bas prosao ovaj transpor sa 10-20 KM, jer je meni lik uzeo 10 KM da posaljem kolegi s foruma zadnji lonac, koji je ajmo reci malen u odnosu na prosjecne. Opet sve zavisi od vozaca do vozaca. Sto se tice transporta, problem bi mozda bio preko granice, jer znam da su mojim prijateljima npr za felge na granici trazili porijeklo, kada su prevozili u sopstvenom automobilu, pa su se morali vracati, praviti nekakve kupoprodajne ugovore i to. Raspitaj se dobro oko toga, da ne daj Boze ne ostanu na granici...

G

GoPlay

mene su 4 felge ALU 16" sa gumama izasle oko 100km malo manje... kad sam slao za Zagreb iz Sarajeva. Cisto da imas predstavu :)

Član
Ja sam dobio felge iz Teslica za mostar i dao 20KM,mogao sam nategnuti na manje ali mi je i ovo bilo dzaba :D :cool:
Samo zavisi kojim je prevozom salje ako je neki jaci biti ce skuplje tako ej moje iskustvo..Nezz za granicu zajebancije ovo ono ;)

Član
etno je napisao(la):
Ja ne znam da bi bas prosao ovaj transpor sa 10-20 KM, jer je meni lik uzeo 10 KM da posaljem kolegi s foruma zadnji lonac, koji je ajmo reci malen u odnosu na prosjecne. Opet sve zavisi od vozaca do vozaca. Sto se tice transporta, problem bi mozda bio preko granice, jer znam da su mojim prijateljima npr za felge na granici trazili porijeklo, kada su prevozili u sopstvenom automobilu, pa su se morali vracati, praviti nekakve kupoprodajne ugovore i to. Raspitaj se dobro oko toga, da ne daj Boze ne ostanu na granici...

da to sam cuo da prave nekada probleme a i kazu da svi ovi vozaci koji voze standardne linije npr u ovom slucaju sarajevo beograd znaju sve carinike i granicare pa to lahko zavrse... :D meni je prijatelju momak iz bg poslao karambolke prednja i zadnja i pragovi za hondu crx i dao je vozacu za to 15 eura...

Yellow je napisao(la):
I meni ovo 15-20 KM izgleda malo. Ja sam slao iz Zagreba za Mostar i dao sam 50KM na kavu

ma kazem onak 15-20 km a dao bi ja i 50 i 100 samo da to zavrsim fino :D samo da se one nacrtaju kod mene u garazi lahko bi ja :D

GoPlay je napisao(la):
mene su 4 felge ALU 16" sa gumama izasle oko 100km malo manje... kad sam slao za Zagreb iz Sarajeva. Cisto da imas predstavu :)

jesi li slao busem ili brzom postom ? ne bitna je cijena bitno je da sigurno stignu...

G

GoPlay

edinbr je napisao(la):
etno je napisao(la):

da to sam cuo da prave nekada probleme a i kazu da svi ovi vozaci koji voze standardne linije npr u ovom slucaju sarajevo beograd znaju sve carinike i granicare pa to lahko zavrse... :D meni je prijatelju momak iz bg poslao karambolke prednja i zadnja i pragovi za hondu crx i dao je vozacu za to 15 eura...

Yellow je napisao(la):
I meni ovo 15-20 KM izgleda malo. Ja sam slao iz Zagreba za Mostar i dao sam 50KM na kavu

ma kazem onak 15-20 km a dao bi ja i 50 i 100 samo da to zavrsim fino :D samo da se one nacrtaju kod mene u garazi lahko bi ja :D

GoPlay je napisao(la):

jesi li slao busem ili brzom postom ? ne bitna je cijena bitno je da sigurno stignu...

Busem slao :)
uzimaju vise jer kao prevozis aluminium i treba na granici da daju carniniku pinku... a i skontaj 4 felge koliko je to :)

Član
Ma nek taj tip što ti treba poslati felge ode na kolodvor i pita može li poslati 4 felge i jel im dat im 50ak KM za kave, to je najjednostavnija opcija