Pomoć oko Audi RNS-D audio sistema (aktiviranje Tv-a itd.)

Pomoć oko Audi RNS-D audio sistema (aktiviranje Tv-a itd.)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Došao mi je originalni audio sistem, NAVI PLUS u audiju a6 2003 godina
ovakav uređaj kao sa slike
product_naviplus_RNSD.jpg

dakle uređaj je original, u gepeku imam cd changer sa 6 cd-ova, na krovu GPS antena
sad me zanima kako pustit neki DVD cd sa muzičkim spotovima, gledao sam po you tube znaci moguce je gledat.
dalje... na radiu, tipka dole lijevo "radio/CD/TV" kad biram, samo me prebacuje sa radio na cd i obrnuto, nigdje TV-a :icon_question: sta je potrebno eto bar da dobijem sumove i snijeg, ne ocekujem sad da fata neke extra kanale :icon_biggrin: jel rijec o nadogradnji softvera il ima neka caka da se u opcijama uključi TV prijemnik :icon_question:

Super Moderator
Ja znam da ima caka da se prepravi da mozes i u voznji gledati TV, i fata vrlo dobro kanale tipa ftv, bht, obn..... a to sto ti pitas ne znam bas nadam se da ce se neko javiti

Član
allroad je napisao(la):
Ja znam da ima caka da se prepravi da mozes i u voznji gledati TV, i fata vrlo dobro kanale tipa ftv, bht, obn..... a to sto ti pitas ne znam bas nadam se da ce se neko javiti

koja je caka, nesto oko zica sigurno iza radia :icon_question:

Super Moderator
Nije, mora se preko racunara to nastimati jer dok krenes on ugasi tv i samo zvuk mozes cuti, to je zbog sigurnosti u voznji
Isto sto mozes iskljuciti na nekim autima da ti ne pisci ako pojas nisi svezo :)

Član
ma dobro da mi je doci do toga, ne moram ga ni gledat dok vozim :D

zna li iko odgovor za moj problem ?
Jos jednom da napomenem u autu je sve original, nista nije naknadno ubacivano

BHT Ovisnik
u mene je isto tako bilo,niti jedan video nisam mogao gledati, iza ima smeđa zica,neznam tocno sto pise,uglavnom samo nju spojio na crnu (tj. masu) i onda mozes gledati konstantno, kako je to spojeno na kontakt neznam ni ja,uglavnom spojeno je da u voznji ne radi,ovako se prespoji na masu i radi, izvadi i vidi,meni je isto kolega s foruma oko toga pomogao, smeđa zica bude u vecini slucajeva na njegovom dzeku iz snopa za napajanje

Član
pustanje DVD-a ide preko externog dvd pleyera koji zahtjeva onaj adapter 200 eura sve na ebayu...

kazes TV bi isto, to takodjer nabavljas extra a imas i komplet 450 eura

Član
mariodrag je napisao(la):
pustanje DVD-a ide preko externog dvd pleyera koji zahtjeva onaj adapter 200 eura sve na ebayu...

kazes TV bi isto, to takodjer nabavljas extra a imas i komplet 450 eura

znam vidio sam sinoc, googla sam i nasao sam odgovor, s tim da može tv sa onim univerzalnim nekim uredjajem on je oko 30 € sinoc sam gledao na ebay-u ;)
mislio sam da ovi nasi elektricari mogu nesto izkombinovat :icon_biggrin:

može tema lock

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.