Pomoc oko alu felgi

Pomoc oko alu felgi

Član
Drugovi i drugarice, planiram uzet neke felge alu za pezoa, nisam se nikad susreto sa varenim i sl, pa bi volio ako mozete da mi kazete na sta da obratim paznju, polovne uzimam naravno... Jel trebam jos sta pogledat, znam da su 15ke a ja imam gume 195 65 R15 pa jel ima kakvih razlika na koje trebam obratit paznju...
hvala

i usput kako vam se cine ove i jel se mogu sanirat ove ogrebotine na jednoj od njih

Uploaded with ImageShack.us

Član
vidi pogledaj ih s unutrasnje strane, ima li igdje ono od vara.. ili ima li gdje "na oko" kriva.. moj savjet: otidji do vulkanizera da ih pregledas prije nego sto pazaris..
2. gledaj ET moras se informisat koji je na fabrickim felgama Et, jer moze ti se desit da zapinje unutra, ili cak da izlazi puno vani...

te nisu lose, a te parnice se mogu uradit.. ako ih skontas farbat..
nadam se da sam ti barem malo pomogao.. :icon_smile:

Član
mario05 je napisao(la):
vidi pogledaj ih s unutrasnje strane, ima li igdje ono od vara.. ili ima li gdje "na oko" kriva.. moj savjet: otidji do vulkanizera da ih pregledas prije nego sto pazaris..
2. gledaj ET moras se informisat koji je na fabrickim felgama Et, jer moze ti se desit da zapinje unutra, ili cak da izlazi puno vani...

hvala druze, momak kaze da su sa 206ice i da su 6j, a sad sam gledo i moje celicne su 6jota,a et su pogledat kad odem..

Član
Grga je napisao(la):
mario05 je napisao(la):

hvala druze, momak kaze da su sa 206ice i da su 6j, a sad sam gledo i moje celicne su 6jota,a et su pogledat kad odem..

ako imas mognucnost stavi na auto felgu pa je zavrti koji putm vidi hocel gdje sta zapet..

Član
ev pazario sam fele, planiram ih ofarbati, znam damoram osmirglati, nasao sam na forumu kako ide, dali bi preorucili neki gel ima za skidanje boje ili da smirglam samo...
I moze li mi neko navesti sta ide posle smirglanja, prajmer(koju vrstu i marku) i sta dalje ide.. Ja sam mislio pripremiti pa odnjeti prijatelju da ofarba.
Dali da stavim sivu bolu ili kakvu tamniju..
hvala

Član
Grga je napisao(la):
ev pazario sam fele, planiram ih ofarbati, znam damoram osmirglati, nasao sam na forumu kako ide, dali bi preorucili neki gel ima za skidanje boje ili da smirglam samo...
I moze li mi neko navesti sta ide posle smirglanja, prajmer(koju vrstu i marku) i sta dalje ide.. Ja sam mislio pripremiti pa odnjeti prijatelju da ofarba.
Dali da stavim sivu bolu ili kakvu tamniju..
hvala

ovako:
ako imaju ostecenja po rubu uzmi sitnu turpiju i isturpijaj.
dalje, uzmi 600 vodobrusni i dobro ih ismirglaj, a to gel mislis na skid boju - ne misli na to, uzmi 600 i istrljaj, onda ako treba sprickit, ako ne farbaj :icon_smile:

Član
ja sam konto osmirglat sa 250 pa onda 800, al vidjet cu.
Spricitkit i primer nisu isto ?
Jel se ima sprickit kupit u spreju, gledo sam one renco sprejeve imaju neke temeljne sprejeve..
Dali bi morao uzeti duze sarafe jer ovi moji cini mi se da su pokratki za ove alu, zavrnem ja njih ali ne udje navoj kao na celicnim jer su ove deblje na mjestu sarafa..

Član
Grga je napisao(la):
ja sam konto osmirglat sa 250 pa onda 800, al vidjet cu.
Spricitkit i primer nisu isto ?
Jel se ima sprickit kupit u spreju, gledo sam one renco sprejeve imaju neke temeljne sprejeve..
Dali bi morao uzeti duze sarafe jer ovi moji cini mi se da su pokratki za ove alu, zavrnem ja njih ali ne udje navoj kao na celicnim jer su ove deblje na mjestu sarafa..

hmmm nezz za 250 hoce li bit grubo?:icon_question:

ako nisu puno ostecene 600.. pa sprickit... a taj primer, vjerovatno mislis na tecni kit, koji se nekad zvao nitro kit, kako god moj savjet sprickit, a nema ga u spreju koliko ja znam, mislim da dobro znam :icon_smile:

a sto se sarafa tice, vecinom za pezoa trebaju duzi...