Pomoć Nokia e72

Pomoć Nokia e72

Član
Odjednom mi krenu iskakati na ekranu da mi je puna memorija telefona. Gledam, sva muzika,slike i to nalazi mi se na kartici, nisam ništa snimao u mob, nije mi jasno kako. Kada sam pregledao koliko mi šta memorije zauzima, vidim da je problem u ''Ostalim datotekama''. Eh, šta je to i gdje je, da mogu obrisati? Sve pregledao i ne mogu da skontam. Ne mogu sad ni kameru da upalim jer je puna memorija, skoro sve blokirano, pomagajte ljudi

Član
meni se to desilo na E66, ne bas isto ali slicno, i nisam mogao vibraciju da nastimam, nema sanse, sve sam zivo pokusao, bez kartice, ovako onako
na kraju ugasim mob i ponovo upalim, i sve udure
sada kad god spojim usb prestane mi vibracija, pa onda moram da ugasim mob i ponovo upalim,a sve mi je pocelo tako ko i tebi, prvo problem s memorijom, pa onda formatiram karticu, i od tada sam usrao nesto:icon_confused:

za takve stvari fino uradite sistem na novo na telefonu i no sikiriki,,,,,

ma koliko smijesno moze zvucati, mozda si virus pokupio koji se umnozava, i tako napuni memoriju,,,,,

moj ti je savjet jedan dobar backup imenika uraditi, formatirati telefon i instalirati sistem na novo ;)

ja to kod sebe radim svakih nekoliko mjeseci, zavisno kako primjetim da se ponasa :cool::cool:

Fakat, to je 10 minuta posla. Skine se program sa njihove stranice, on pokupi update tj. noviji software ako ga ima, a ako ne onda samo stari nanovo uradi. Prije toga naravno backup na memory karticu, i onda se vrati sve kad se zavrsi posao. To je ta mana Symbiana, ali makar nije tesko reinstalirati ;)

Član
Hmm lako zvuči kad vi kažete, ali meni trebaju detaljnije upute kako formatirati telefon, instalirati sistem itd... :D

http://europe.nokia.com/support/product-support/device-software-update

To skines, treba ti kablo s kojim ces povezat kompjuter, bitno je u procesu da ga ne diskonektujes nikako, prije ovoga ces morati spojiti telefon i na punjac takodjer, a ides u meniju na Organiser > memory > options > backup phone memory i pustis da uradi na karticu sve. Pokrenes ovaj software updater, on preuzme s neta, i krene instalaciju. Poslije opet odes do memorije > options > restore from card i zavrsen posao. Ne znam moras li imati Nokia PC suite instalisan, ali ako nemas onda ce ti vjerovatno traziti drivere za kablo, sto mozda i nije slucaj. Izgubit ces pola sata, ali ce telefon letiti :cool:

Član
Eh samo da napišem kako sam riješio problem. Dakle sve sam stavio na memory karticu i samo uradio hard reset. Hard reset na Nokiji e72 se radi na sljedeći način:

Ugasite telefon.
Sa 3 prsta jedne ruke pritisnete shift, space i backspace, a prstom druge on/off tipku.
Tako držite dok se ne pojave ruke što se rukuju :D

I voila, Nokia je resetovana i nemam više problema, vidićemo kako će se sada ponašati.

Nadam se da će još nekome pomoći ako bude imao problema.