Pomoc - Mozila FireFox...

Pomoc - Mozila FireFox...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Pozdrav ekipa... imam jedan problem s glupim kompjuterom a sigurno ce neko znati u cemu je kvaka...
Koristim Mozila FireFox, zadnja verzija sto se ima skinuti, sve normala ok, otvara zatvara, radi super,,, samo mi nakon odprilike 1-2 mjeseca SAMA nekako automatski ponisti sve moje bookmarke.. tje one stranice sto zabiljezim kao napomene ili omiljene... prvo sam mislio da mi buraz nesta pokvari al nije, njega nema na kompu vec duze vrijeme i isto sranje mi se desava... samo sve pobrise sto snimim u mozili...

koji joj je vrag i sta da radim, imao sam dosta vaznih stranica zapisanih u istoj i nazalost sam izgubio sve to zadnji put...
trenutno koristim Operu al je smece nasprem Mozille

unaprijed hvala

Član
aha znam ja u cemu je fol,ti sigurno ugasis kompujeter a ne zatvoris Mozila Firefox, i onda kada ponovo upalis komp i otvoris morzilu izbaci ti onaj prozor restore morzila i jos jedna opcija ima,neznam kako ide,eh tu opciju klikni,kad god to uradis tj.ugasis komp a nisi ugasio morzilu,ali uglavnom ne gasi komp.,prije nego sto zatvoris sve programe igrice itd.,i onda nece biti problema

Jesi li skontao?????????

Član
to nevjerujem da je, ja svoj laptop nekad tako gasim a firefox mi ne pravi problema hmm

Član
to je kod njega u nekim opcijama uljuceno ne znam u kojima,ali uglavom to se moze nastimati da se ne gasi,kao sto je kod tebe RCat

Član
ma predjes lagano na IE i rahat si...ja imam IE7 i fercera bez greske, ne znam sto svi lete na firefox i operu...

Član
Kad upalis racunar f8 i udjes na safe mode kad ti izbaci prozor na kome pise ako zelis uci u safe mode klikni jes a ako zelis system restore klik no... klikni no i vrati racunar na par dana kad mislis da si imo te stranice.-...naravno sve na engleskom pise:)

Mozes ga vratit kolko hoces... snimi sebi bookmarke i ponovo ih vrati na mozilu:)

Član
ev naso sam vamo jednu opciju, al ne smijem ja da probam da meni mozda ne izbrise. hajd vidi kad odes na Tools - options, jel ti ukljucena dole predzadnja opcija, pise Always clear my private data when I close firefox...
mozda bi to moglo bit. znam da za history tj onaj spisak stranica sto ti ostaje u onom prozorcicu gdje upisujes, podesavas period gore gdje ukucas br dana...

Član
chuza nije mislio na to
mislio je na favorites ili bookmarks,a to sto ti pricas odnosi se na otvorene stranice...koje kad resetujes komp ili padne mozilla on sacuva pa mozes da odaberes restore session ili start new session.
mislim da na onoj stranici ima rjesenje sto sam ti dao tepsija,ako ne pomogne onda probaj naci favoritse pa uraditi restore,i za to ima negdje upustvo na njihovoj stranici radio sam to jednom,tj prebacivo iz xp favoritse u vistu,mozilla ih sacuva negdje na cudno mjesto tak da je problem to naci
private data je cookies i te budalastinje

Član
U c:\program files\mozilla firefox trazi bookmarks.html ili bookmarks.* ili bookmarks.bak
ili u c:\documents and settings\TEPSIJA\application data\mozilla\firefox\profiles\

Ako nadjes reneme-aj u html i eto ga.
Imas i opciju system restore par dana unazad sto kaze lov2xlr8 ako ti je system backup upaljen (po defaultu jeste).
Idi na My computer, properties, "system restore" tab i vidi je'l upaljen "system monitoring"... ako jeste, ima nade :)

mene vec par dana zeza firefox, nece ni jednu stranicu da otvori
sad za sad koristim netscape dok se firefox ne otrijezni ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.