Pomoc iskusnih.....

Pomoc iskusnih.....

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dakle, malo se radilo na poboljsanju muzikice u autu, nabavila se kutijica kao i pojacala.
E sad, imam jedan glup problem, kutija mi veoma slabo radi na pojacalu 4*300W, koje ima prekidac LOW PASS i neovisno podesavanje za svaki kanal (prednji zadnji).
Evo slikice pojacala

poj1b.jpg

poj2.jpg

poj3.jpg

Slike kutijice, na kojoj stoji samo 2*400W max (naravno ne RMS), nikakve oznake vise osim modela

wof1.jpg

wof2c.jpg

Jednostavno kada to prikljucim i pustim, nije to to, kao da mu je ovo LOW PASS lose, imaju potenciometri za podesavanje BASS, TREABLE, GAIN i 40-400, sve sam pokusavao ali djaba, na normalnim zvucnicima extra radi.

E sad, srecom sam uzeo i ovo pojacalo

autopojacalo002.jpg

autopojacalo004.jpg

na kojem kutija radi maltene duplo jace.

Mene interesuje u cemu je fora, iz kog razloga ova kutija radi bolje na ovom drugom pojacalu, je li ono jace od onog prvog toliko ili sta je fora, da li je skretnica losa u ovom prvom ili sta????
Please help!!!!!!

:ljut::ljut::ljut:

Član
kako si ga kopcao.....po kanalu,u bridge,dupli bridge :icon_rolleyes:
vjerovatno da je ovo drugo pojacalo jace od ovog prvog...........

gornje spajao i kao stereo, i kao bridge, i dupli bridge, sve kombinacije, nije lose ali je ovo drugo razvijalo duplo jaci i cistiji bass, ovo prvo isto kao da ubacuje vise visokih tonova nego ovo drugo, kao da mu je losa skretnica za low

Član
Mozes li uslikati filtere na prvom pojacalu?Daj mi reci,da li su wooferi zasebni,ili su spojeni u kutiji (paralelno ili serijski)??
Nije mi jasno kako je drugo mnogo bolje,iako su oba tu negdje,tako da kazem...osim sto je prvi 4-kanalac,a drugi je 2-kanalac...;)

wofferi su zasebni, svaki ima posebne prikljucke, nisam trenutno kuci ali cim stignem uslikam i postavim.
I meni bas to nije jasno, trebalo bi da su tu negdje, ali ovo drugo je sigurno duplo dublje i cisce sto se bassa tice.
Meni nekako lici kao da je skretnica losa, dosta vise srednjih i visokih tonova se cuje nego s drugim

marko_v je napisao(la):
meni ovo prvo pojacalce jako fino izgleda ali za sisteme za woofere trebas nesto jace......

e bem pa koliko je to jace potrebno?
Ili da jednostavno ubacim ovo INTERSONIC i stavim da samo gura woffer, a ovo sminka nakacim na ostale zvucnike??

Član
na tvom bi mjestu ako ti ovaj intersonic fino tjera woofere ostavio tako a ovo drugo spojio za sisteme..... :cool:

marko_v je napisao(la):
na tvom bi mjestu ako ti ovaj intersonic fino tjera woofere ostavio tako a ovo drugo spojio za sisteme..... :cool:

Fora je sto sam ja htio to sve spojiti s jednim pojacalom, ali izgleda nista od toga, morace tako......

E samo sad da ne otvaram novu temu, da li bi mi trebao kondenzatorcic za ovo, citao sam vec ovdje sto ima o kontenzatoru, sto rece neko na kraju sad i ko je htio vise ne zna da li treba ili ne.
Dakle, da li bi mi trebao neki kondenzatorcic oko 1f ili ipak ne??

IGY

Član
i opet zavisi kako si kacio
jedan woofer kacis normalno plus na plus, minus na minus, (ovaj sto normalno stoji)
drugi kacis minus na plus, i plus na minus (ovaj sto mu je magnet vani)
i stavi ih obadva isto , ili unutra ili vani ;)

prebaci na ovom drugom pojacalu ovaj prekidac na 80 Hz i uzivaj :cool:

IGY je napisao(la):
i opet zavisi kako si kacio
jedan woofer kacis normalno plus na plus, minus na minus, (ovaj sto normalno stoji)
drugi kacis minus na plus, i plus na minus (ovaj sto mu je magnet vani)
i stavi ih obadva isto , ili unutra ili vani ;)

fabricka je kutija i vec je oznaceno te razlike plus minus, minus plus, znaci vec je obrnuto, a ovo za prekidac je samo tako ostalo, pri ukljucivanju je naravno bilo na 80Hz
;););)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.