Pomagajte ...

Pomagajte ...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Dakle, situacija je sljedeca ...
Imam problem sa racunarom, sve sam pokusao, jedino nisam kod hodze bio da vidim da nije kakav zapis u pitanju ...

Kad upalim racunar, sistem nece da se podigne, izbaci mi poruku da mu fali onaj nekakav system32/config/system, ili tako nesto ... ali kad resetujem dva-tri puta, sistem se digne normalno
Prvo sto sam pokusao je komplet reinstalacija sistema, ali nije pomoglo
Pokusao mijenjati napone za RAM u BIOS-u, ni to nije pomoglo
Pokusao zamijeniti RAM, nije ni do toga ...
Posumnnjao na plocu i odem kod kolege da probamo drugu plocu, kad kod njega u stanu sistem se digne bez problema, ostavim mu racunar par dana, svaki put kad ga pali normalno digne sistem. Ja ga donesem kuci, opet nece ...
Logicno, posumnjam na pad napona u kuci, odem kupim UPS, opet isto ...

Ima li ko kakav pametan prijedlog sta bih mogao jos da pokusam???

Unapred hvala...

Pozzz...

Član
Hard disk? ATA ili S-ATA kabl losh? Desavale su mi se takve misterije kad je hard bio pred otkazivanjem.

mtopic je napisao(la):
Dakle, situacija je sljedeca ...
Imam problem sa racunarom, sve sam pokusao, jedino nisam kod hodze bio da vidim da nije kakav zapis u pitanju ...

Kad upalim racunar, sistem nece da se podigne, izbaci mi poruku da mu fali onaj nekakav system32/config/system, ili tako nesto ... ali kad resetujem dva-tri puta, sistem se digne normalno
Prvo sto sam pokusao je komplet reinstalacija sistema, ali nije pomoglo
Pokusao mijenjati napone za RAM u BIOS-u, ni to nije pomoglo
Pokusao zamijeniti RAM, nije ni do toga ...
Posumnnjao na plocu i odem kod kolege da probamo drugu plocu, kad kod njega u stanu sistem se digne bez problema, ostavim mu racunar par dana, svaki put kad ga pali normalno digne sistem. Ja ga donesem kuci, opet nece ...
Logicno, posumnjam na pad napona u kuci, odem kupim UPS, opet isto ...

Ima li ko kakav pametan prijedlog sta bih mogao jos da pokusam???

Unapred hvala...

Pozzz...

e owako trebao si odma da pitas a ne da lutas problem ti je u hdd-u znaci ako imas hyrens tools da uradis reparaciju diska ili ako nemas moze pomoci i repair windowsa s tim da kucas u konzoli chkdsk i to ti je to malo potraje ali upali s wremenom znaci mozda nakon 2 mjeseca moze ti se to opet jawiti jer hdd neradi kako treba i gubi system 32 fajlowe eto toliko od mene ako ko zna jos sta nek doda uglawnom milion posto sam siguran samo da je do hdd-a

Član
Deyo je napisao(la):
pokreni bootable windows xp i sačekaj da učita, i kad imaš onaj meni, klikni "R" za Repair...
odaberi instalaciju br 1.
ukucaj slijedeće...

copy c:\windows\repair\system c:\windows\system32\config

i zviz enter, i restart :)

Pisao je Dejade da je radio reinstall, sve mi upucuje na HDD koji odumire...

mora uzeti tools kao sto je hyrens i on se starta bootabilan kontrolise cijeli hardware racunara a pogotowu je dobar za hdd koji odumiru u mene je poprawka hdd uradjena preko njega i nikad wise nisam imao problema sa time jer pomenuti program moze ukloniti bad sektor sa hdd-a i rijesiti pomenuti problem

Član
To moze i scandisk od prije 13 god, iz windowsa 95 :D a za bootabilnost i lakocu koristenja, to je druga stvar

Član
a probaj pritisnuti f8 pa onda da izaberes disable Driver Signature Enforcement da zaobidjes taj shit,meni se to desavalo nakon vista tcp ip patchera i konto do diska al et nije

to ako ti ovaj error izbaci
Windows Failed to Start. a recent hardware or software change might be the cause. To fix the problem:
1. Insert your Windows installation CD & restart.
2. Choose Language.
3. Click “Repair…”

File: \Windows\System32\drivers\tcpip.sys
Status: 0xc0000428
Info: Windows cannot verify the digital signature for this file.

Član
Pokušaj disk neki drugi, digni system i vidi jel u dure... ako opet bude, onda vjerojatno ploča.

pozz.

Član
I meni je ostalo da sumnajm na hdd, ali buni me to sto kod kolege u stanu radi sasvim normalno, 5-6 dana za redom, a cim ga donesem kuci on nece da digne sistem ...
Ali sutra cemo iz njegovog racunara izvaditi disk, podici sistem i probati onda, pa cemo vidjeti sta ce biti ... uglavnom sve je novo i ima garanciju, samo da mi je otkriti sta je pokvareno pa da reklamiram ...

Uglavnom, hvala svima na pomoci ...

Pozz ...

Član
mtopic je napisao(la):
I meni je ostalo da sumnajm na hdd, ali buni me to sto kod kolege u stanu radi sasvim normalno, 5-6 dana za redom, a cim ga donesem kuci on nece da digne sistem ...
Ali sutra cemo iz njegovog racunara izvaditi disk, podici sistem i probati onda, pa cemo vidjeti sta ce biti ... uglavnom sve je novo i ima garanciju, samo da mi je otkriti sta je pokvareno pa da reklamiram ...

Uglavnom, hvala svima na pomoci ...

Pozz ...

Nosi u servis sve, reklamiraj im sve... najbolje ti je, nek njih voli glava šta je i kako je... šta se zamaraš bezveze ako već nemoraš hehe

pozz.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.