Član
Dakle, situacija je sljedeca ...
Imam problem sa racunarom, sve sam pokusao, jedino nisam kod hodze bio da vidim da nije kakav zapis u pitanju ...
Kad upalim racunar, sistem nece da se podigne, izbaci mi poruku da mu fali onaj nekakav system32/config/system, ili tako nesto ... ali kad resetujem dva-tri puta, sistem se digne normalno
Prvo sto sam pokusao je komplet reinstalacija sistema, ali nije pomoglo
Pokusao mijenjati napone za RAM u BIOS-u, ni to nije pomoglo
Pokusao zamijeniti RAM, nije ni do toga ...
Posumnnjao na plocu i odem kod kolege da probamo drugu plocu, kad kod njega u stanu sistem se digne bez problema, ostavim mu racunar par dana, svaki put kad ga pali normalno digne sistem. Ja ga donesem kuci, opet nece ...
Logicno, posumnjam na pad napona u kuci, odem kupim UPS, opet isto ...
Ima li ko kakav pametan prijedlog sta bih mogao jos da pokusam???
Unapred hvala...
Pozzz...
Imam problem sa racunarom, sve sam pokusao, jedino nisam kod hodze bio da vidim da nije kakav zapis u pitanju ...
Kad upalim racunar, sistem nece da se podigne, izbaci mi poruku da mu fali onaj nekakav system32/config/system, ili tako nesto ... ali kad resetujem dva-tri puta, sistem se digne normalno
Prvo sto sam pokusao je komplet reinstalacija sistema, ali nije pomoglo
Pokusao mijenjati napone za RAM u BIOS-u, ni to nije pomoglo
Pokusao zamijeniti RAM, nije ni do toga ...
Posumnnjao na plocu i odem kod kolege da probamo drugu plocu, kad kod njega u stanu sistem se digne bez problema, ostavim mu racunar par dana, svaki put kad ga pali normalno digne sistem. Ja ga donesem kuci, opet nece ...
Logicno, posumnjam na pad napona u kuci, odem kupim UPS, opet isto ...
Ima li ko kakav pametan prijedlog sta bih mogao jos da pokusam???
Unapred hvala...
Pozzz...