Polozaj xenon sijalice u faru?

Polozaj xenon sijalice u faru?

Brzinsko pitanje , da li je bitno u kojem se polozaju nalazi sijalica tj xenon u faru? Podesavam farove na motoricu i rucno i uvijek mi ljevi far baca skroz u pod pa prije neg sto skinem sve zanima me da li je mozda bitan polozaj sijalice ako da kako treba da stoji da pravilno svijetli

Član
Sijalica moze biti samo u jednom polozaju, jer su takvi zupci. gledaj da ti je ona zica dole kad gledas ispred auta ;)

ona bijela cjevcica pored sijalice jel na to mislis? Znaci kad gleda hajmo reci iz vana da je ona dole ispod sijalice

Legend
Nit na xenon sijalici je u 90% slucajeva je ispod... u 10% slicajeva ja za 15% zakrenuta u jednu stranu...
al ti to sve odredjuje sam lezaj sijalice... ;)

problem je sto je kod mene d2s far i nemam zljeb u koji bi stavio regularno sijalicu nego je stavim po zelji i onda osiguracem sa d2s-a pritegnem , u biti je sve fabrika samo sto eto polozaj sijalice ja pravim nije standardni.

ne ne nisi me razumio tj tacnije ja nisam dobro napisao . Kod mene je far d2s a stavio sam obicni h7 xenon u njih jer. Naravno d2s sijalica orginal ima svoj upaljac i zljeb to legle fabrika dok sam ja ovo malo prepravio jer mi je jeftinija varijanta

imam ali sta cu za balast onda ? Morao bi i njih kupovati a zara su novi a polovne da kupim nikad ne znas koliko ce trajati . Pokusat cu nastimati sijalice onda jer sam motorice spojio sve se socivo dize gore dole al svjetlost udara ispred auta u jednu tacku

Član
pajdo slusaj,ja bio uzeo nove farove i bilo mi zao "bacati" pare,isti slucaj,prenisko bacali i nisu svjetlili....
poslje kad sam fino sjebo farove stulujuci ih,tj,dizuci ih gore,kupim odgovarajuce sijalice....
ja imam d2s,samo trebas konektor kupit i pase na tvoj balast,nije skupo,vidi na piku,a ovo sto se prodaje po forumu je vecinom dupla cijena a isto je sve made in china...

ja ja vidio sam one konektore sa d2s na obicni balast , hvala ti bas cu pogledati taman da kupim 4300 kazu da bolje svijetli od 6000 u socivu

Član
http://www.pik.ba/artikal/5973373/d2s-adapteri-za-orginalni-xenon/
nisam trazio dalje,ali to ti je to....a preporuka je da uzmes neke bolje sijalice npr markirane,jesu skupe ali ima razlike,nisam ni ja vjerovo ;)

sigurno da ima , ajde zadat cu se prvo da vidim da li ima mjesta da se skopca sve ovo jer moram prvo staviti sijalicu pa prsten koji fixira istu jer onda ne moze stati upaljac zbog ovog pretvaraca

Član
ivica je napisao(la):
http://www.pik.ba/artikal/5973373/d2s-adapteri-za-orginalni-xenon/
nisam trazio dalje,ali to ti je to....a preporuka je da uzmes neke bolje sijalice npr markirane,jesu skupe ali ima razlike,nisam ni ja vjerovo ;)

hvala ivice

imam ti ja to sve i adaptere i sijalice i balaste samo se javis i odradimo sve