Poliranje stakla sociva

Poliranje stakla sociva

Član
Imam originalne xenonske farove od Golfa 4 R32 i sociva su mi iz ne znam kojeg razloga ostecena tacno na centru zize. Pretpostavljam da je u pitanju ostecenje izazvano visokom temperaturom ali opet nije ih drala neka divlja halogenka nego originalna d2s osram 5000k sijalica, kako god staklo je nekako izbrazdano i mutno.
Pokusavam da nadjem neku alternativu oko zamene stakla, ali sociva koja bih mogao da iskoristim su 5mm sira u precniku. Znaci od zamene stakla nema jos uvek nista, farove ne bih prepravljao jer su suvise retki i skupi.

Mene zanima da li bi neki opticar mogao ispolirati staklo koje imam, i da li neko zna tacno kako bih jos mogao resiti problem?

Član
U pravu si druze, da je neko bio azuran ranije ne bih se sekirao i vozao se u 23:15 vise od 20 km u jednom pravcu :D
Znaci, uporedio sam projektore sa jos dva seta i dobio potvrdu od prijatelja iz HR, sociva nemaju ostecenje nego su jednsotavno takva, iizmatirana u centru zize. A konkretno moja su bila enormno prljava, sada sam uzeo jednu testnu sijalicu koja moze da izdrzi 20 sekundi i proverio projektor, linija je idealno ostra, svetlo jasno...

znaci stvar resena, sutra sklapanje i prepravljanje elektro instalacija ;)