Poliranje felgi do sjaja ..da li je izvedivo

Poliranje felgi do sjaja ..da li je izvedivo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Pozdrav drustvo..nesto sam razmisljao..da ispoliram felge..do samo sjaja..to ima onaj redosljed sa smirglom pa onda poliranje polir pastom..nije meni to problem..nego je meni problem moja felga..nemogu nikako da skontam je li aluminijska ili celicna..jer je rub ..glatak..i on je aluminij ..i sredina krakova..a ostatakk kraka..i ono gdje se felga drzi za viljuske je toliko hrapavo ..kao celik..pa neznam da li se to moze ispolirat ..evo neke slike felgi.. da nekupujem dzabe materijal..ako ne moze to da se odradi
http://farm4.static.flickr.com/3307/3444337250_ac7a32b829.jpg?v=0
http://www.zingbikes.com/acatalog/echo2.jpg
..i ako moze da mi napisete neki redosljed ..i trazio sam po netu..da znate da nisam ljen..al mi nije sassvim jasno

Član
mislim da tvoje felge nemogu bti sjajne, a evo ti savjet a ujedno i pitanje za ostale, cuo sam da je allu-felge najjeftijije oprati vodom + najvise10% solne kiseline(za WC), i poslije toga budu kako nove. Tako radi jedan covjek i to u KARCHER praoni a za "pranje" naplacije i do 100KM

Član
neznam..neki kazu da mogu neki ne..pa zato pitam..a ja nikad nisam cuo za ovo pranje sa solnom kiselinom

Član
jel to hoces na motoru taaky:icon_question:
zna li neko ovo za solnu kiselinu pa to bi bio spas
ja kad sam polirao nisam se drzao reda jbg ja sam isao malo s 80 da skinem boju jer nisam nasao onu tecnost za skidanje pa sam onda vodobrusnim 320,500,800,1000,1200 tako nesto, zamisli nisam mogao naci papir sitniji od 1200 pa sam tako sfuserio dobro ces obrusiti nokte kad budes radio.
evo ja sam negdje na pola zavrsio jer mi je dosadilo
[attachment=28799]
znaci da se moze jos ovoliko sjajiti

Član
tako bi ja nesto odradio..nego meni je problem materijal felge..sa strane je polirana kao aluminij ..a ostatak je bas grub..beton je mila majka..pa bi to bio problem osmirglat..mislim nije problem..nego je li izvedivo..i onda bi to farbo u crnu da mi se sjaji ovako nesto..a rub bi ostavio poliran sjajni...

Na tvom mjestu ne bi ja to dirao, ne vrijedi truda.Ako već hoćeš farbati, skini boju sa hrapavog dijela sa onom četkom što ide na bušilicu, imaš tvrđe i mekše, raznih oblika, udri podlogu pa posle prefarbaj.Za čuvanje prstiju kod poliranja imaš one spužve kao za pranje suđa al presvučene šmirglom raznih gradacija, koštaju manje od marke, idealne za to.

Član
mozda i to..al nece bit to to..jer mi je pola kraka polirano a pola nije..pa bi to bilo ruzno za vidit..

Član
to se i ja pitam..a kad bi ih ofarbo..sta mislis bil se sjajile onda..farbo bi samo krakove..a falc bi ostavio poliran vako

na tim skuterima jesu alu felge rub ti je glatak i ispoliran je je taj grubi sluj obradjen i poravnat na drebanku tako se to inace radi kod motora rub je ravan i gladak a sredina ostaje gruba... posto ti je falc vec poliran a govorio si da hoces krakove crne il kakve vec boje, fino skini felge zstiti rub koji je vec ispoliran kad fin operes felge bude kao nikl sjajno... znaci skini felge zstiti fino rub a tu sredinu preslajfaj malo zahoblaj 400 vodobrusnim papirom i ofarbaj cistim crnim mix-om bit ce predobro sjajit ce sefino... najjednostavnije rjesenje... kosta te papir 400 80kf i boje ti trebe 4KM... i zavrsis to sto si mislio ;)

a i rub mozes malo osvjeziti ali kad sve ovo zavrsis...dignes motor na nogaru lagani gas da vrti u mjestu na krpu paste chrome polish i ispoliras ih u trenu motor vrti ti samo drzis na jedenom mjestu....

Član
to bi i mogo...a ocu malo i razredjivacem da skinem masnoce..pa onda fino oprat..a bil mogo crni metalik sprej..onaj renco ..il neki drugi..da nekupujem boju dzabe..jer nemam onu spricu..imam jarana majstora ima..al mi se neda nosta to..i ako usput neko zna..kako da skinem prednji tocak..zbog diska

evo vako bi ja nesto htio..al vidite kako je ova glatka felga skroz .. .
http://scooter.zippo-friends-croatia.com/albums/privatno/tuning/k-IMG_3005_edited.JPG

prednji tocak jednostavno skines. prvo skini kljesta a disk ostaje na felgi pa ga kasnije skini, znaci kad skines kljesta odvije sonu bolcnu izvuces i bila...
ako su prljave i masne najbolje operi odmascivacem imas kupiti na autodjelovima...
a felge mozes ofarbati i pipsom samo dobro oslajfaj kao sto sam ti rekao vodobrusni 400 mozes i malo 800 al nema potrebe, zastiti falc i oboji...
najbolji bi ti bio BODY sprej to ti iz iskustva jer sam radio sa svim vrstama ne znam gdje kupujes i imaju li body al mozes i renco j*aji ga... bit ce crno kako god okrenes;)

Član
mene je toga strah skidanja..jer meni ima ko neki abs ..neam blage..ima li kakvo ulje unutra..oce li ispast plocice..jel disk samo stavljen na felgu....a sprej cu ako nista uzecu neki cassati ..predobar je italijanski..puno bolji od ostali..

nemas sta tu zeznut kljesta ti drze dva sarafa vjerovatno imbusi, odavijes sarafe izvuces kljesta ne mogu ti ispasti plocice nit se ulje prosuti :lol: a disk ploca ti je zasarafljena na felgu sa 5-6 sarafcica takodje bi trebali bit imbusi... nikakve frke sve lagano..... ;)

Član
hvala ..pogledacu to ..koji dan..tamo u pon..kad kupim jos djelova..pa da imam sta radit..:cool:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.