polaganje za C kategoriju

polaganje za C kategoriju

imam polozeno za b vec skoro 2 godine, interesuje me koja je procedura da se polozi C kategorija, tj za upravljanje kamionom, da li se mora ponovo raditi fond casova 35,
i te ostale zajebancije :icon_question:

Administrator
nisam siguran ali mislim da treba prvo poloziti za C1 pa kroz godinu dana ici za C... i mislim da trebas raditi testove za C kategoriju ;)

Član
pioneer_09 je napisao(la):
nisam siguran ali mislim da treba prvo poloziti za C1 pa kroz godinu dana ici za C... i mislim da trebas raditi testove za C kategoriju ;)

nisi ti siguran al zato ja jesam,,,

znaci polazes isto kao da nikad nisi,,uplacujes prvo C1 i radis testove za C1,ides 7 dana na casove pa onda polazes C1,,eeh onda kad polozis mora proci godina dana pa tek onda mozes polagati za C ;)

pa sta bi C1 trebalo da bude, kamion, mali kamion ima li neka nosivost ili nesto sl

C1, spadaju motorna vozila do 7.500 kg najveće dopuštene mase,

Administrator
vidis da sam u pravu bio

C1 – motorna vozila za prevoz tereta čija je najveća dozvoljena masa veća od 3500 kg, a manja od 7500 kg

C1, spadaju motorna vozila do 7.500 kg najveće dopuštene mase,
C1+E – vozilo potkategorije C1, a priključna vozila imaju najveću dozvoljenu masu veću od 750 kg s tim da najveća dozvoljena masa skupa vozila ne prelazi 12000 kg i da najveća dozvoljena masa priključnog vozila ne prelazi masu neopterećenog vučnog vozila (18 godina)

znaci da bi se mogao drajvati kamion sa c1, samo pitanje je da li bi se mogao poloziti drzavni ispit

Administrator
ja mislim da se moze poloziti drzavni ispit... jer ima ljudi koji rade u dostavi, dakle voze kombi gdje je potrebna B kategorija i imaju drzavni ispit... tako da i za to bi moglo vjerovatno ;)

pioneer_09 je napisao(la):
ja mislim da se moze poloziti drzavni ispit... jer ima ljudi koji rade u dostavi, dakle voze kombi gdje je potrebna B kategorija i imaju drzavni ispit... tako da i za to bi moglo vjerovatno ;)
hvala drug puno, pozz:cool:

Član
zar nije bilo da kad polozis za c1 mora proci 2 godine ili imati 23 da mozes za c polagati.ili je to sada ukinuto novim zakonom:cool:

U moje vrijeme se polagalo odma C i C1 ( prije tri godine:)), znam jer imam obe kategorije, polagao odjednom, ae sad kako je posle ovih novina sto su uveli to ne znam!

Administrator
_Leta_AvantGarde_ je napisao(la):
U moje vrijeme se polagalo odma C i C1 ( prije tri godine:)), znam jer imam obe kategorije, polagao odjednom, ae sad kako je posle ovih novina sto su uveli to ne znam!

i ja kad sam polagao po starom zakonu polagao direktno za C, dobio i C1 i B i B1 ;) sad za sad mi je dosta ;)