Poginuo Zehrudin Kulačić, teško povrijeđen Amel Šahman

Poginuo Zehrudin Kulačić, teško povrijeđen Amel Šahman

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Vozače iz smrskanih "golfova" izvukli vatrogasci koji su makazama morali rezati lim

radakovo-udes.jpg

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se desila u noći sa subote na nedjelju, nekoliko minuta prije ponoći, na samom ulazu u Zenicu u naselju Novo Radakovo, na magistralnom putu M-17, poginuo je Zehrudin Kulačić (37) iz Babina kod Zenice, a teško je povrijeđen Amel (Kadira) Šahman (26) iz Busovače.

Otežan uviđaj
Nesreća se desila na vrlo preglednom pravcu, a uviđajna ekipa koju je predvodila kantonalna tužiteljica Vesna Kaknjo do tri sata je obavljala uviđaj, koji su otežavali jaka kiša i mrak, pa se radilo pod baterijskim lampama i rasvjetom okolnih džambo plakata.

U direktnom sudaru učestvovali su "golf I" (914-M-798) kojim je upravljo Kulačić, a koji se vraćao ka Zenici, te "golf II" (311-J-118) za čijim upravljačem je bio Šahman.

Na lice mjesta vrlo brzo su stigli pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica, čija dva tima su specijalnim makazama za rezanje lima pokušavala izvući vozače iz oba smrskana vozila. Ubrzo je ustanovljeno da Šahman daje znakove života, dok je Kulačić podlegao na licu mjesta.

Opasne povrede
Vatrogasci su uspjeli osloboditi prikliještenog Šahmana i prenijeti ga u vozilo Hitne pomoći kojim je transpotovan na Urgentni blok Kantonalne bolnice Zenica. Obojica vozača od siline udara su bačena u prtljažnike, a potom ih je metalna konstrukcija vozila prignječila. Pravo je čudo što je Amel Šahman ostao živ u tako smrskanom automobilu.

- Šahman je dovezen iza ponoći u vrlo teškom stanju, s teškim i po život opasnim ozljedama. Ima frakturu desne strane kosti lica, teži prijelom lakta, desnog kuka, još nekoliko povreda, ali je zbrinut i stabilan. Nakon zbrinjavanja odlučili smo ga prebaciti na Maksilofacijalnu hirurgiju Kliničkog centra Koševo u Sarajevu, što je i urađeno jučer ujutro - kazao je dr. Ibrahim Šišić, dežurni ljekar Urgentnog bloka zeničke bolnice.

Ničega se ne sjeća
- Ničega se ne sjećam. Inače ne pijem alkohol, a nisam pio ni te noći. Ne mogu vam reći ni kada sam krenuo. Krenuo sam kući, ali se samo sjećam kada sam se probudio u bolnici. Ne znam ni u kojem sam pravcu išao, ni šta se dogodilo. Uopšte se ne sjećam nesreće, ni kako je do nje došlo - kazao nam je kratko Šahman prije nego što je prebačen u vozilo Hitne pomoći koje ga je odvezlo u KC Koševo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.