Podloga za boju

Podloga za boju

Planiram farbati dijelove motora... osmirglao sam deklo, karter i ostale limove i poklopce... pa bi to sad fino ofarbao sa kompresorom... kontam kakvu podlogu da stavim da drzi kako treba.. mislio sam spric kit ali kako sam cuo moze ispucati od toplote, sto nebi valjalo nikako... kakvu podlogu vi predlazete za ovo sto sam naveo i za blok motora kakvu podlogu da stavim da drzi farbu.... znaci necu sprejeve koristiti nego kompresorom cu farbati da valja... svaki savjet dobrodosao ;)

Član
Ja sam sebi radio i nisam nikakve podloge stavljao, samo dobro ocistio, odmastio i osmirglao i saprao nitrom i ofarbao 2007 godine i evo dan danas se jos nije ogulilo ni sa dekla ni sa bloka nista :D Dobro osmirgladi da ima boja za sta da uhvati. I to jos sam dekl poklopca ventila ofarbao sprejem :lol: najlosiji potez ali eto ga drzi i nije ispucao niti se ogulio :cool:

RS TURBO je napisao(la):
Ja sam sebi radio i nisam nikakve podloge stavljao, samo dobro ocistio, odmastio i osmirglao i saprao nitrom i ofarbao 2007 godine i evo dan danas se jos nije ogulilo ni sa dekla ni sa bloka nista :D Dobro osmirgladi da ima boja za sta da uhvati. I to jos sam dekl poklopca ventila ofarbao sprejem :lol: najlosiji potez ali eto ga drzi i nije ispucao niti se ogulio :cool:

ma ja sam osmirglao do lima, sve... plus vodobrusnim presao, glatko skroz... mozda nema potrebe za podlogom... farbacu nitro farbom u dva sloja... samo mi reci koji omjer sa nitro razredjivacem da koristim i koliko vremenski da se susi izmedju dva sloja... malo cu se na nekom limu usteliti i onda na posao :cool: