Pljačka poslovnice „BH Lutrije“: počinitelj sam sebe teško ranio..

Pljačka poslovnice „BH Lutrije“: počinitelj sam sebe teško ranio..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
EVO OVO JE JEDNA MALO STARIJA VIJEST..:icon_confused:

Tokom oružane pljačke poslovnice „BH Lutrije“ u ulici Huske Miljkovića u Velikoj Kladuši počinilac ovog krivičnog djela je teško ranjen. Omer Omanović iz mjesta Trnovi se nakon pljačke objekta dao u bjekstvo prilikom čega se sapleo i ranio se u predjelu grudnog koša. U teškom stanju prevezen je u Hitnu službu Doma zdravlja Velika Kladuša, odakle je upućen u Kantonalnu bolnicu u Bihać. Kako nezvanično saznajemo nalazi se u kritičnom stanju.
Pljačka se desila u petak, 28. novembra, oko 20:30 sati, kada je Omanović naoružan automatskom puškom i s maskom na licu ušao u objekat i rekao: „Ovo je pljačka“. U tom trenutku u objektu lutrije se nalazila zaposlenica S.D. i 4-5 igrača. Pljačkaš je repetirao pušku, prišao iza pulta radnici i uperio pušku u nju uz zahtjev da mu odmah preda sav novac, što je ona i učinila. Nakon toga je tražio da mu preda i novac u kovanicama i dao joj vrećicu u koju će novac staviti. S još uvijek repetiranom puškom uperenom u radnicu i novcem pljačkaš se udaljio iz objekta i dao u bjekstvo.
Radnica je odmah uključila alarm i pozvala policiju, a nakon nekoliko trenutaka začuo se i pucanj. Omanović je, po svemu sudeći, prilikom preskakanja ograde u ulici Šerifa Omeragića zapeo i pao, a prilikom pada puška je opalila metak u njegov grudni koš. Stanovnici ulice su ga našli u teškom stanju, a i policija je brzo djelovala i pojavila se na mjestu događaja. Kod pljačkaša su pronašli oko 4.000 KM i masku, a 20-tak metara dalje i oružje.
S.D. je prilikom davanja izjave u Policiji na uvid dobila i odjeću pljačkaša i oružje, koje je prepoznala. Kad joj je otkriven identitet pljačkaša, ispostavilo se da se radi o njenom kolegi iz školskih dana. S.D nam je rekla da je ovo utjecalo na njeno psihičko stanje i da je veoma rastresena.
Omanović je od ranije poznat policiji. Tereti ga se za još jedno krivično djelo, pljačku kladionice u Donjem Vakufu, otkad se nalazi u bjekstvu. Prema saznanjima nalazio se u Italiji. Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu podnesen je Kantonalnom tužilaštvu, a slučaj je u nadležnosti Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave 2.

Član
Zamislite tog stida,prodjete poslije čaršijom i svi govore eno levata sto se sam ranio :lol:

Član
:lol::lol::lol:
sto me nasmija,preskakao ogradu i sam sebe ranio...pa koji kloc nosa repetiran pistolj i pusku,kad zna da radnica nema oruzja:icon_question::icon_question:

Član
edoze je napisao(la):
:lol::lol::lol:
sto me nasmija,preskakao ogradu i sam sebe ranio...pa koji kloc nosa repetiran pistolj i pusku,kad zna da radnica nema oruzja:icon_question::icon_question:

hihii pa da je bio pametan ne bi ni pljačkao nego bi si našao posao ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.