Plinci vs obicni amortizeri

Plinci vs obicni amortizeri

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
E raja ovako imam set amortizera obicnih na oprugama zutim ;)
Pa sada me zanima da li mogu kupiti plinske amortizere i staviti umjesto ovih amortizera?
I sta cu doboto sa time.Koje su prednosti i mane plinskih amortizera u odnosu na obicne :icon_question: evo slike

image180hk.th.jpg
[/URL][/img]
image182u.th.jpg
[/URL][/img]

Član
Pa plinski zna se kruce auto samim tim neudobnije ali stabilnije u krivinama manje se naginje i bolje stopa auto nema da se zanjise i cuca!

Član
Dejan 16v je napisao(la):
Pa plinski zna se kruce auto samim tim neudobnije ali stabilnije u krivinama manje se naginje i bolje stopa auto nema da se zanjise i cuca!

Pa neznam da li da uzmem plince ili da ostavim ove obicne amortizere ?

Član
Skrabo je napisao(la):

Pa zavisi sta trazis. Ako zelis udobnost nemoj ih stavljat.

Član
ado_d je napisao(la):
Skrabo je napisao(la):

Pa zavisi sta trazis. Ako zelis udobnost nemoj ih stavljat.

Ne vozim ja nesto brzo pa da mi terba toliko u krivinama hocu samo da ga malo spustim i da mi nije previse krut;).onda bolje da ostanem na ovim amortizerima

Član
ako hoces da spustis auto nabavis krace opruge..plinski amortizeri nemaju veze s visinom auta...mislim,okvirno gledamo...opruga regulise visinu valjda
ako su opruge dosta krace od fabrickih,trebaju i kraci amortizeri

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.