Ubrzanje mora biti bolje jer je mjenjac kraci i pravljen je za manje obrtaje max 5000rpm a ne kao za benzinca do 6500rpm.Zato i ide i ubrzava kao lud.jojo je napisao(la):Ma znam ja to neg me brine mozel on i ovih 90KS al ugl rece mi jedan majstor da treba olaksat zamajac i da ce mu onda bit lakse a lamela i potisna i druk to sve ide novo i najvaznije kako si i napiso odgovarajuce a sad tih 20-tak konja to manje vise a nisam mislio nes od toga sto si naveo radit to mi je puno nije ovaj motor za toliko ulaganja neg ono pomalo nes ugl to sam ja lupio sad 20-tak ono okvirno nidje veze al et nadam se da nece biti belaja vidjet cemo sve kad rikne znacu da ne moze ako ne rikne onda super jer bi bas volio da mi ostane 4 brzine ima efekta definitivno bolje je ubrzanje puno znas vec to i sam da ti ne pisem beze.
Hvala na savjetu i puno srece u tvom daljem radu POZZ
jojo je napisao(la):a ajdine posto se ti razumijes mozel izdrat dizelov mjenjac ovo ti imas i vise iskustva i sve pls odg.
jojo je napisao(la):Ovako motor 1.8 90 KS mjenjac 4 brzine iz golf dva dizel sta mislite mozel izdrzat cuo sam da bi se mogo rasut al za sad nepravi nikakve probleme i vuce ko lud pa me zanima mozel on to izdrzat i mozda buducih 20-tak konja ili nes vise unaprjed hvala
HerrNuki je napisao(la):koliko kosta to olaksavanje zamajca i dali mu se time skracuje vjek trajanja
HONEY je napisao(la):HerrNuki je napisao(la):koliko kosta to olaksavanje zamajca i dali mu se time skracuje vjek trajanja
to je bezvezarija
to ti moze uradit i svaki tokar
ali ono sto nemoze je izbalansirat ga. nista prije zagreba
koliko je tebe kostalo to olaksavanje zamajca ovde u sarajevutepSIJA je napisao(la):ja sam svoj zamajac olaksao i balansirao u SArajevu... vozio sam kao krkan nakon toga puno kilometara, cak sam i max speed koji je oko 220-230 km/h testirao par puta i auto se ponasa ok, nedavno je skidan mjenjac i sve detaljano pregledano, nema problema sto znaci da je zamajac olaksan i balansiran kako treba... olaksan je za nekih 0,7-0,8 kg... to je malo olaksanje kako se radi ali ipak je izvodivo, i osjetno je uglavnom...
ja cu sebi kupovati od Helix-a uskoro aluminijski zamajac koji ima oko 4kg i tek ce tada da bude razlika... ako je neko zaintresovan za ovo moje (odgovara i na alfa romeo 2,0 motor TS) neka javi pa se dogovorimo...