pitanje za gewinde

pitanje za gewinde

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
zdravo drustvo :icon_smile:
Jednog mog prijatelja zanima dali odgovaraju amortizeri i opruge sa golfa 4 na boru karavana,tj. dali se mogu Gewinde sa golfa 4 staviti na boru karavana..
moje iskustvo je da moze gevinde jer se visina moze stelovati jer tezi karavan ipak vise pritisce na opruge nego laksi golf, dok sa amortizerima je druga stvar jer bi meksi federi od golfa "propali" pod pritiskom tezeg karavana..
ipak ovo je samo moje misljenje,treba mi savjet nekog strucnijeg...
hvala unaprijed ;)

nermin suljagic je napisao(la):
zdravo drustvo :icon_smile:
Jednog mog prijatelja zanima dali odgovaraju amortizeri i opruge sa golfa 4 na boru karavana,tj. dali se mogu Gewinde sa golfa 4 staviti na boru karavana..
moje iskustvo je da moze gevinde jer se visina moze stelovati jer tezi karavan ipak vise pritisce na opruge nego laksi golf, dok sa amortizerima je druga stvar jer bi meksi federi od golfa "propali" pod pritiskom tezeg karavana..
ipak ovo je samo moje misljenje,treba mi savjet nekog strucnijeg...
hvala unaprijed ;)

neznam kolko sam strucan, ali nabavljo sam i amortizera i opruga i gewindi...upravo je fora ovo sto kazes...opet zavisi od auta do auta...moras gledat propisano max opterecenje...na vecini auta karavan i limuzina imaju skoro istu masu...lim je ili dole ili gore...razlika 20-30kg...recimo sa astre G je momak gewinde montiro na coupe a poslije na karavana...nije bilo problema...ako su markirane gewinde sve mozes unaprijed provjerit u TUV certifikatima za te gewinde...pozdrav

evo recimo eibachove gewinde su iste za golfa variant, boru i boru variant...razlika opterecenja u odnosu na standardnog golfa je 60kg nazad...H&R gewinde su iste za sve modele...jedino ima veze jel 2wd ili 4wd..

hvala tito :lol:
nasao sam sinoc jos na net-u da odgovara na golfa i boru pa i variante(karavane)..
moze lock
hvala jos jednom ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.