pitanje za auto lakirere??

pitanje za auto lakirere??

Član
pozzz...
trebao bih ofarbati vrata na svom autu...
e sad, da ja ne bih isao lakirati kod majstora, (znam da je pametnije i bolje, ali eto ja imam zelju da to odradim), mislio sam to odraditi home jer auto ne vrijedi cemu...
imam kompresor i sve uslove za lakiranje...
sredio sam vrata, šprickitovo, kitovao, doveo do savršenstva i još samo treba lakirati...
imam kod od boje, pa vas da pitam...
jel samo trebam otici negdje boju da mi smiješaju i to je to, ili ima i dodatnih stvari oko toga...
jel lak ide posebno preko boje ili to dodje zajedno u boji?
koliko puta preci vrata da bi dobila onaj sjaj?

hvala

Član
boja je boja, metalik ili akril ? jesi li sprickitovao i sa kojim si vodobrusnim zavrsio pred farbanje ?

Član
metalik...
sve sam odradio, a zavrsio sam sa 1200...
valjda je dovoljno a i nisam mogao naci sitniji..

Član
Sitnije i ne moras, to je dovoljno, ;)

Nanosis bazu ( nijansa po zelji, ustvari tu koju ti napravi prodavnica lakova ), u 2 ili 3 ruke, poslije nanosis bezbojni lak ( dobit ces odvojeno bezb lak i herter - ucvrscivac ) u 2 ruke naneses. Poslije kad se dobro osusi, nekih 72 sata proces susenja farbe, onda ispoliraj po potrebi ako ti je gdje ostalo prasine ili nesto.;)

Član
Brum Brum je napisao(la):

Nanosis bazu ( nijansa po zelji, ustvari tu koju ti napravi prodavnica lakova ), u 2 ili 3 ruke, poslije nanosis bezbojni lak ( dobit ces odvojeno bezb lak i herter - ucvrscivac ) u 2 ruke naneses. Poslije kad se dobro osusi, nekih 72 sata proces susenja farbe, onda ispoliraj po potrebi ako ti je gdje ostalo prasine ili nesto.;)

hvala druze, puno ti hvala ;);)

Član
ovo je moje laicko znanje o farbanju, ucestvovao sam kad se moje auto pripremalo, ustvari sam sam ga pripremio uz savjete druga koji se bavi time, poslije sam ofarbao jedno 10 setova felgi sa svojim kompresorom i svojom pripremom, to mozes vidjeti u mojim temama kakve su bile i kakve su na kraju ispale, do sada mi se nije ni jedna ogulila, digla farba, jer su felge od jarana pa znam i danas kakve su ;)

Član
a ovaj bezbojni lak i ucvrscivac...
jel ja to moram mijesati ili ce mi zamijesati oni...
jel to isti princip kao i sa kitom?

Član
kad budes u radnji boja i lakova pitaj.. jer znaju oni koliko se stavlja omjera, mislim ako imalo prate koliko majstori uzimaju farbe.. i da moja preporuka da farbas ujutru rano kada nije toplo ( mozda oko 6) :) kada nema mushica i ostalih letecih cudovista;), i garazu ili gdje vec farbash pospricati vodom da se prasina ne dize.. znam kad je kod mene prijatelj jednom farbao auto malte ne napolju pod vedrim nebom samo bil omalo cerade da slucajno kisha ne bi zaznula stvar..

pozz

Član
imam zatvorenu garazu, dva ventilatora u garazi...
znam da treba poprskati vodom da se prasina ne dize, ali mislim da ce ventilatori dobro pomoci...
a i ako ne ispadne dobro, nema veze.
onda cu sve ponovo, dok ne ispadne dobro...

Član
salchin je napisao(la):
a ovaj bezbojni lak i ucvrscivac...
jel ja to moram mijesati ili ce mi zamijesati oni...
jel to isti princip kao i sa kitom?

boja se razrjeduje od proizvodjaca do proizvodjaca, zato ti uzmi jedno 200gr baze + razrjedjivaca ( za kolicinu po omjeru za 200gr - ti znaju sto ti prave boje ), isto tako i sa bezbojnim 150kg bezbojnog + hertera koliko treba.

Član
ako farbas samo akrilom nece ti ni trebati bezbojni lak, pa ce ti heter ubaciti (dat ce ti ga odvojeno ali ces ga ti prije sipanja u spricu pomjesati sa bazom) u akrilni lak

MTR

Član
Brum Brum je napisao(la):

no no , ne ide tako jbg ...

baza se nanosi ovako , jednom da napravis maglu , za 10 minuta radis punu ruku i to je to, nalijevas sa lijeva na desno sa preklapanjem mlaza .
e sad zavisi od sistema koji kupis ,jel MS ili HS , jel 2K ili VOC , baza se mijesa 2:1 ,3:1 novi sistemi idu kako sam napisao , sve ostalo je trosenje vremena i materijala .
Bezbojni ide brzo ( u komori nakon 30 minuta ) i nanosi se isto kao i baza , ali tu sad zavisi jel harter brzi , srednji ili spori , kada su ove zege uzima se spori da se ne stisne prije vremena .

de ti napisi koja je povrsina i koja je boja da ti dam pravo uputstvo da se ne kajes poslije ;)