pitanje xenon 6000K

pitanje xenon 6000K

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Malo losije vidim po noci (i danju) pa sam odlucio da ugradim xenon kit. Citao sam ranije da su ona plava halogena svetla (dza-bu) beskorisna po kisi, pa me zanima da li taj zakon vazi i za ksenonsku rasvetu... Uzeo sam 6000K H4 sijalice koje su prihvatljivo plavkaste, vise bacaju na belu boju...
Hocu li ja imati hajra od ovih svetala ili cu za vreme padavina voziti napamet? :D

Član
Imat ces hajra svakako samo cinjenica je da se po kisi slabije vidi..bar je tako na mojim farovima bez sociva...kako je sa socivima, ne znam al i njih cu sad ugradit pa bumo vidili...

Član
nodiash je napisao(la):
Imat ces hajra svakako samo cinjenica je da se po kisi slabije vidi..bar je tako na mojim farovima bez sociva...kako je sa socivima, ne znam al i njih cu sad ugradit pa bumo vidili...

ma vidjeti ces puno bolje sa xenonima 6000K nego sa obicnim sijalicama na bilo kakvim uvjetima govorim ti iz licnog iskustva;)

sory nodiash odgovor nije misljen tebi:icon_smile:

Član
duurma je napisao(la):
nodiash je napisao(la):

ma vidjeti ces puno bolje sa xenonima 6000K nego sa obicnim sijalicama na bilo kakvim uvjetima govorim ti iz licnog iskustva;)

sory nodiash odgovor nije misljen tebi:icon_smile:

I ja isto iz licnog iskustva kazem da slabije vidim sa xenonima po kisi nago sto je to bio slucaj sa obicnim sijalicama...dali je to iz razloga sto su farovi bez sociva, ne znam ali to je jedan od razloga zasto sam narucio i sociva da ih uglavim...

Edit:
Znam da nije meni bio namijenjen :)

Član
odlicno ces drug viditi.. u mene su 8000k a znam da se govorilo da su k* po kisi ali ja prepreodlicno vidim i po kisi i obicno kad je suho.. vracam se iz sarajevo autoputem navecer samo dignem farove skroz i vozi netrebaju ni duga,extra osvjetljenje a obicni su mi farovi.. aBd kupim i ja sebi s socivom i bice jos bolje..

U mene su sociva i xenoni 6000 k i nisam bas zadovoljan po kisi kad se vozi a orginal sociva su u angel eyes cak razmisljam da jace sijalice stavim cuo sam da je edo_16v spominjao da imaju sad od 55 W

Početnik
5000K rulez :) jos kad su 50W ... to je to , ja sam testirao bas i moj snop skrozzzzzz prekrije fabricki snop od Audi A5 :) starog 17 dana

Član
muha je napisao(la):
5000K rulez :) jos kad su 50W ... to je to , ja sam testirao bas i moj snop skrozzzzzz prekrije fabricki snop od Audi A5 :) starog 17 dana

Dobio sam balaste i dve pokvarene sijalice uz auto, kada vec imam trecerazrednu opremu odlucio sam se za ovu "qui cin xong" varijantu sijalica od 6000K. Ukoliko ne budem zadovoljan sa ovim setom prodacu ga sa balastima taman koliko sam platio sijalice, a videcu kod tebe da uzmem malo kvalitetniji set od 5000K... Sminka mi u ovom slucaju nije bitna, samo me zanima funkcionalnost...:D

U svakom slucaju hvala puno na odgovorima, misljenja jesu tu i tamo razlicita ali sve u svemu ukapirao sam kako se ova rasveta ponasa za vreme padavina.

Iz llicnog iskustva ti kazem da se vidi odlicno u svim uslovima cak i po kisi ili u kombinaciji sa maglom,mma ja sam prezadovoljan...Imam dakle xenon 6000K I cim sam ugradio osjetio sam promjenu, dakle kod mene su sociva u pitanju. E sad ,na BMW forumu sam procitao da kod starijih modela auta sa socivima,dakle koji imaju vec 10 godina i vise, pozeljno je rastaviti i ocistiti sociva iznutra, jer su zamagljena. Poslije ovog zahvata dobije se jos 10-15% jace osvjetljenje...tako da sam i to uradio.Al bez obzira...vidljivost je u svakom slucaju bolja.

Drug govorim ti iz licnog iskustva vidjeces dva puta bolje nego sa halogenim ja vozim sa xenonima dvije ipo godine i kada sjednem u neko auto sa halogenim nemozes da se naviknes pogotovo u predjelima gdje nema rasvjete a i siri je snop bukvalno kada izadjes na autoput vidis obje trake i jacina xenona ti je skoro kao dugo svjetlo.

Početnik
muha je napisao(la):

izivinjavam se na off-u .. kolkom kostaju ta 5000k od 50w sa ugradnjom?:icon_question:

Član
sandi_azra je napisao(la):
muha je napisao(la):

izivinjavam se na off-u .. kolkom kostaju ta 5000k od 50w sa ugradnjom?:icon_question:

Imaš kod Baste u Gradišci 160km sa ugradnjom ja sam sebi stavio 6000k ne znam da li ima 5000...

Član
Namontirao sam sve i relativno sam zadovoljan, kada upalim duga svetla stvarno primetim razliku, cak sta vise, xenoni u kratkim su jaci od halogenih dugih... ova konstatacija me je bacila na razmisljanje da li mi je visina farova u redu... elektricno stelovanje polozaja svetala mi je u kvaru pa me zanima da li postoji neka varijanta rucnog podesavanja snopa rasvete, imam osecaj da sam nocna mora za saobracaj iz suprotnog pravca...

Član
Naravno da postoji rucno podesavanje
Na faru imas "saraf" i okretanjem podesavas visinu (vertikalu) a drugi "saraf" ti sluzi za horizontalu tj. da li da baca pravo ili u stranu

Član
najbolje na tehnicki pregled otjerati auto da oni nasteluju visinu farova...
a trebalo bi negdje biti i da se rucno steluju:icon_rolleyes:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.