Član
Imao sam problema sa proslim termostatom pa je bio probijen,tako da nije imao nikakvu funkciju i to je tako moglo raditi dok je ljeto,medjutim sad je potreban termostat.Isao sam kod majstora i on mi je postavio novi termostat,medjutim valjda nesta treba ozraciti a sta i kako on nema pojma?! Tako da nije siguran jel novi termostat otvara ?!?! Tako da ja imam dva pitanja za vas..
1.Da li je moguce da auto konstantno radi na povisenoj temperaturi,ili je to nemoguce te bi moralo prokuhati? A onda bi naravno morala krenuti para kao siguran znak da je prokuhalo...
2.Kako znati da li je termostat otvorio tj. na prilozenoj slici ovo crijevo iz termostata sto je oznaceno crvenim,to je crijevo koje ide u hladnjak i ono je hladnije,tj nije vruce..Da li to tako treba ?
1.Da li je moguce da auto konstantno radi na povisenoj temperaturi,ili je to nemoguce te bi moralo prokuhati? A onda bi naravno morala krenuti para kao siguran znak da je prokuhalo...
2.Kako znati da li je termostat otvorio tj. na prilozenoj slici ovo crijevo iz termostata sto je oznaceno crvenim,to je crijevo koje ide u hladnjak i ono je hladnije,tj nije vruce..Da li to tako treba ?