Pitanje OMV

Pitanje OMV

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Neku noc ode na OMV pumpu na breci 2km nakon sto mi se upalila rezerva. Na bordu mi je pisalo da imam jos 60km da predjem sa potrosnjom koja mi je standardna 6.5l (renault clio 1.2 16v). Nakon sto sam nasuo 5l goriva na bordu mi pise da u autu ima goriva da se predje 100km ! Znaci da sa 5l koliko sam nasuo mogu preci 40km :S Do borda nije jer sam restartovao kilometar sat bas da vidim nakon koliko kilometara ce mi se opet upaliti rezerva i gle cuda nakon 54km se rezerva ponovo pali. U prici sa dajdzom govori mi da se njemu slicno desilo, ista benzinska pumpa, autu mu ne radi plovak pa mjeri predjene kilometre i nakon odredjene kilometraze sipa pun rezervoar. Kaze nakon sto je nasuo pun rezervoar, auto mu staje za 2 dana, nije izlazio iz grada a ne vozi ferarija koji bi popio to. Dosli ljudi iz bihamka kazu nestalo goriva.
Ne znam dali se nekome slicno desavalo, ali ako jeste ovo je stvarno bezobrazluk da sipaju u auto NISTA i to NISTA nam naplacuju.

Razduzio sam drama, oba auta su ispravna 100% al' ista pumpa i slican manjak goriva. Bosnjacka posla neka garant, posto OMV nije divlja pumpa i takve stvari im se nebi smjele desavati... Pozz

Član
Na board comp. se nemas rasta oslanjati jer u kod kolege u fabije nasuli 20 km (tad nekih 13L) i pisao da moze preci 178km do rezerve i mi otisli se vozati (malo zesca voznja) i presli nekih 20 km i na bordu onda pisalo da mu je ostalo jos 65 km do rezerve, i onda kad smo se nastavili vozati nakon nekih 10-ak km predjenih normalne voznje board comp je pokazao da je ostalo jos 95 km do rezerve. Board comp. nije nista drugo nego obicni procesor koji racuna trenutnu voznju svakih nekoliko predjenih kilometara tj. kako vozis i kolikom se brzinom kreces i na koliko obrtaja i na osnovu toga on izracuna i "kaze" kolika ti je prosjecna potrosnja, brzina i koliko je ostalo. Kazaljka ti je najbolji pokazatelj koliko imas goriva i koliko ti je ostalo.

Član
Kakve gluposti ti pišeš? Donosiš zaključke na temelju boarda i auta kojemu ne radi kazaljka od goriva.

Šta sve neću pročitati. Znaš li koliko board laže? Da namjerno daje lažne podatke o mogućnosti prelaska kilometara zbog sigurnosti. A najvažnije, board donosi prosudbu o mogućnosti prelaska kilometara na trenutnoj potrošnji. Naravno da se neke stvari neće poklapati.

Ostavi auto skoro bez goriva i otiđi uspi pun tank. Samo tako možeš sa sigurnosti zaključiti da li te netko vara.

Član
heheeh, previshe vi vjerujete tim kompjuterima, sta kompjuter zna hoces li ti prec 10 kilometara u prvoj pun gas ili u petoj lagano...
to sto optuzujes pumpu bez nekog jaceg razloga je glupost totalna, ti mislis da na pumpama nema inspekcija koje pregledaju te njihove mjerne uredjaje, mozda mogu fulit 2-3 % ali ne 50% kao sto si ti napiso...

Član
Jebiga, moj primjer od juce. Dosao na benzinsku EP u Kladnju, kazaljka pokazuje 1 mm do mrtvog praznog tanka, orange lampica ubi u oci. Nasuo 10 km, 5 litara, nije se pomjerila s mjesta, al' ni mikrona. Dosao do Tuzle, gle cuda, kazaljka i dalje stoji kako stoji a ja se ziv navoza :D

Član
trizex je napisao(la):
Jebiga, moj primjer od juce. Dosao na benzinsku EP u Kladnju, kazaljka pokazuje 1 mm do mrtvog praznog tanka, orange lampica ubi u oci. Nasuo 10 km, 5 litara, nije se pomjerila s mjesta, al' ni mikrona. Dosao do Tuzle, gle cuda, kazaljka i dalje stoji kako stoji a ja se ziv navoza :D

nek si im se nagovorio :lol::lol::lol:

Član
Ko jos veruje bordu, naravno da ce da laze. A ja sam na rezervi presao 170 km jednom prilikom i nije mi nestalo goriva. Nekome je rezerva i 15 l, zavisi od auta.

Član
Pa nemoze board znati kako ces ti voziti u buducnosti, možda napise kilometrazu na osnovu trenutne potrosnje a ti ga kasnije stisces i logicno da ces preci manje... Meni se slicna stvar desava kad sipam na nestro pumpi za 10km predjem cca 100km od paljenja do paljenja rezerve a kod njih kad naspem nekih 60... Sipam pun rezervoar piše da je 55l oni meni naspu 62...
Board jedino što ti priblizno tacno može izmjeriti je prošla potrošnja a i tu ima odstupanja +0,2, 0,3l...

Administrator
tacnost boarda se pokazuje tek nakon predjenih 15-20 km voznje... ali ni to opet nije tacno...vozis normalno pokazuje ti potrosnju lupam 5.2 ili eto tvoja 6.2 zatim i kaze ti da imas u rezervoaru da predjes jos opet lupam 230 km ali sa tom potrosnjom i zatim ga stisnes malo i potrosnja skoci na 7.2 normalno da vise nece pisati 230 vec ce pisati mozda 150... i normalno je da ce ti se upaliti rezerva na 50-60 km... meni se na skodi pali na 80-90 rezervna lampica... tako da ne treba se pouzdati u board jer on ocitava kao sto su ti gore rekli prema trenutnoj potrosnji i trenutnom nacinu voznje...

Član
Vozim fabiju, na boardu piše mogu preći još 200 km. Ja ga stiskam kao hajvan, board kaže mogu preći još 160 km. Nakon toga smirim živce i polako vozim, board kaže da mogu preći još 220 km. Po nečijoj logici ispade da škoda sama pravi svoje gorivo:lol::lol:

Član
Ok, lijepo je malo zivota na forumu, da ima raje koja hoce postati, ali nema potrebe sad da pretjerujete i ponavljate jedni za drugima istu pricu u malo drugacijem formatu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.