pitanje oko ram-a

pitanje oko ram-a

ukratko i laicki :D imam cetiri slota na poloci,u dva su vec moduli ddr1 256 400mhz proizvodjec kingmax...eh sada,dali mogu ubaciti jedan od 1gb i drugi od 512 razlicitih proizvodjaca ili moraju biti svi isti da bi imao oko 2gb ram-a,tj.hoce li biti rekih smetnji varnica plamena itd...dubok naklon i hvala unaprijed na odgovoru :D

napomena:eek:vo mi je druga ploca u 2 mjeseca :lol:

Član
Nema veze što je druga marka, ako im se frekvencije poklapaju neće biti nikakvog varničenja, slobodno ih "tutni"

zAaKy je napisao(la):
Nema veze što je druga marka, ako im se frekvencije poklapaju neće biti nikakvog varničenja, slobodno ih "tutni"

ma drug mi rece da nije ok ako proizvodjaci nisu isti,kao,moze da neradi itd..postao sumljicav nakon druge ploce...znaci samo da je ono 400mhz isto i da ''turim'' :D

Član
Preporučljivo je od istog proizvođača, i ravnomjerno da budu raspoređene, recimo 512 i 512, ali ko to još gleda :p Samo da su isto MHz.

Član
Nemougu ti garantovati 100%, al mogu 90%. jer je u mene jedna pločica 512 kingston, a druga 1gb transcend, i savršeno obe rade, a frek. je 800 mhz. Sačekaj ti ipak da vidiš još kakvo mišljenje od pravog stručnjaka, al mislim da neće biti varničenja kad bi "tutno"

Član
Jedino o cemu treba da vodis racuna je to da uzmes RAM koji ide na tvoju plocu, a to je DDR1 ili DDR2, a posto si vec napisao da imas DDR1, znaci trazis DDR1, nisu ni frekvencije bitne, samo sto ce ti raditi na najnizoj npr. ako imas 2 plocice od 400 i jednu od 333, radice ti sve 3 na 333 ;)

ok,i jos nesto,da neispadnem dosadan,kaze drug nebi valjalo da mjesam,256 pa 2x512 + 1gb...nabolje je dva utora (jedne boje) npr 256 a u druga dva (druga boja utora) 512 ..kao bitno je da su ista ono 2+2

Član
AldinShpura je napisao(la):
ok,i jos nesto,da neispadnem dosadan,kaze drug nebi valjalo da mjesam,256 pa 2x512 + 1gb...nabolje je dva utora (jedne boje) npr 256 a u druga dva (druga boja utora) 512 ..kao bitno je da su ista ono 2+2
Bitno je ako ploca podrzava dual chanel

Član
Trpaj,trpaj.....i zavezi ga lancima da ne poleti :lol:,sala,kao sto su ostali vec rekli nemas zime bitno je samo da je ista frekf. ;)

jusuf je napisao(la):
AldinShpura je napisao(la):
Bitno je ako ploca podrzava dual chanel

znam samo da je podrzavaju oni sarafi sto je pricvrscena za kuciste :lol: drugo nepitaj

strujaze je napisao(la):
Trpaj,trpaj.....i zavezi ga lancima da ne poleti :lol:,sala,kao sto su ostali vec rekli nemas zime bitno je samo da je ista frekf. ;)

ma jok struja,neganjam ja trpanje,nego malac igra neke igrice pa mu pomalo steka,znam da je do ram-a tako mi rekao ovaj sto je sastavio pa kontam da ga pojacam...probao na usisu i izduvu al neide:lol:

Član
[/quote]

znam samo da je podrzavaju oni sarafi sto je pricvrscena za kuciste :lol: drugo nepitaj

[/quote]

Onda stavljaj iste plocice RAM-a u iste boje utora, ne mozes pogrijesiti :cool::cool: