pitanje oko mjenjanja mjesta boravka i dokumenata

pitanje oko mjenjanja mjesta boravka i dokumenata

Početnik
zanima me ukoliko se osoba seli u drugi grad i opstinu, dali je odmah potrebno mjenjati licnu kartu i pasos (ili tek kada istekne rok), te koje su cijene zamjene u tom slucaju za te dvije stvari

takodjer oko zaposlenja u drzavnoj firmi, jer na to ciljam sa preseljenjem u drugi grad, dali je nuzno imati onda te izmjenjene dokumente

i ukoliko jos ista treba a da ja ne znam..

molim da mi se pojasni detaljnije i hvala;)

Član
Ja sam to skoro radio jedini razlog zašto bi to trebao uraditi jeste liječenje jer ako nemaš ličnu za tu opštinu u njoj nemožeš otvoriti zdravstveni karton procedura oko zamjene je jednostavna potrebno je samo otići u cips opštine u kojoj se želiš prijaviti sa starom ličnom i sve završiš za par minuta a cijena lične je 11km pasoš 51km a za vozačku moraš imati i novo ljekarsko uvjerenje a cijena vozačke 51km + ljekarsko[/align]

Početnik
jeli pasos obavezno mjenjati da bi se dobio posao drzavni u novoj opstini? nema mi neke logike da jeste jer to je za izlazak iz zemlje. za licnu ok

Član
ma nema pasoš nikakve veze ja nisam čak ni vozačku mijenjao jer mi uskoro ističe pa da nebi 2 puta mjenjao sačekam i kad bude istekla onda ću je i zamjeniti