pitanje- kazna (rok za placanje)

pitanje- kazna (rok za placanje)

Član
Sjetih se maloprije da imam neplacenu kaznu od prije( ko zna otkad) :D
Pisali me levati za ono "P", 40KM. Danas pitam policajca hocu li sad platiti 40KM ili 60KM, zbog toga sto od tog nemilog dogadjaja ima malo duze od 8 dana :D, on mi rece da platim samo 40KM, jer sam potpisao krivicu i urucen mi je nalog. Sta vi kazete? Obradujte me :D

Početnik
I ja sam tako,platio kaznu nakon 2 mjeseca,poznanik sto radi na bisanju u MUPu mi je izbrisao i sve OK..

Član
najsigurnije otidji posle par danas nakon uplate u tu policijsku stanicu i pitaj imas li kakvih kazni :) da mozes ko' cojk spavat rahat :D

Član
@Lija, ne kontam ovo za prijatelja sto radi na brisanju, to nesto preko stele ili :icon_rolleyes:

@Adams, ma spavam ja rahat... samo za "P" je :D

Početnik
Ma ne,msm on je meni poznanik i rekao je da tako pokusmo,valjda je sustav "glup" pa neprepoznaje tih 20km za zakasnjenje,valjda kontas..Uplati koliko je kazna a ovo ostalo nediraj,tako sam i ja..samo 40 uplatio i to je to

Član
ja sam nakon nekoliko mjeseci platio 50 za maglenke, nije bilo kamate, jer nije bilo sudskih troskova, a i zasto bih jer sam potpisao krivicu, btw kazna je od 02.01 2011 godine, placena je prije nekih 20 dana brat bratu

Početnik
Ako si potpisao krivicu, nema kamate, imam i ja 400 KM vec duze vrijeme, i nikakvih kamata nema, skupljam dalje samo kazne, nista kamate ;)

Član
ma potpisao, sta cu... vozio sam bez saobracajne, al je pisao samo "P" :D

hvala ljudovi, veceras taman da se popije to 20KM viska :lol:

Član
Imam i ja jednu platit isteko rok davno vec :D Isto jedni govore 40 drugi 60 a i ja cu 40 da uplatim, a onih 20 gratis sto ostane to na zenske i onak ode brze nego za policiju :D

Član
pa tih 20km su sudski troskovi, u slucaju da ne potpises krivicu, i ne platis kaznu u roku od 8 dana, onda te kao sud proglasi krivim, i dobijes jos cvaju na taj iznos kazne i cao

Član
joj imam i ja 40km, dobio kaznu a nisam ni vozio:lol::lol:... nema kamate ako si potpisao da se slazes da si napavio prekrsaj