PIN-Start?

PIN-Start?

Član
ev ovako,hocu da nabacim na astru nesto protiv kradje...nema alarma,ni nikakave zastite,osim imobilajzera valjda...uglavnom,naletim na ovo cudo, PIN-Start,firma ABV...nije kinesko,uputstvo je na holandskom,adresa firme je u holandiji...eh sad,koliko ovo vrijedi? i je li funkcionalno...ja pretpostavljam da se kopca na zice od paljenja da prekine struju dok ne ukucas tacnu sifru...evo slike

zanima me,znaci,cijena,orjentaciono,koliko ovo vrijedi i funkcionalnost...momak je rekao oko 70-tak KM,je li tp puno? il je bolje ubacit alarm? po nekoj logici,ovo bi trebalo bit efikasnije....ovo cudo je novo,imaju i naljepnice za prozore i sve sto dodje s njim

Član
Meni ovo nije loša stvar, prijatelj mi ovo ima u autum i ništa ne možeš dok ne uneseš šifru;);)

imao sam ja ovo na bori, nije lose, nema struje nema nista dok ne ukucas broj, mada ima jednu manu koju sam ja primjetio kod mene, na sve 4 cifre koje sam unosio, malko je ispucala plastika ili guma ne znam tacno koji je materijal, jer je stallno u upotrebi, svaki dan po nekoliko puta ga stisces, e sad da je lopov malko pametnij da primjeti, i da krene da kuca te sifre redom, ubo bi od prve jer mi je kod bio u nizu na primjer 1234, znaci nije bilo izmjesano 1324:), tako da znas ako budes sta ugradjivao gledaj da malo izmjesas brojeve, mozda zvuci glupo i banalno, ali kada bi se baksuz sjetio redom samo da istisce brojeve na kojima se primjeti da se cesto koriste, potrefio bi kombinaciju:)

Član
_Leta_AvantGarde_ je napisao(la):
imao sam ja ovo na bori, nije lose, nema struje nema nista dok ne ukucas broj, mada ima jednu manu koju sam ja primjetio kod mene, na sve 4 cifre koje sam unosio, malko je ispucala plastika ili guma ne znam tacno koji je materijal, jer je stallno u upotrebi, svaki dan po nekoliko puta ga stisces, e sad da je lopov malko pametnij da primjeti, i da krene da kuca te sifre redom, ubo bi od prve jer mi je kod bio u nizu na primjer 1234, znaci nije bilo izmjesano 1324:), tako da znas ako budes sta ugradjivao gledaj da malo izmjesas brojeve, mozda zvuci glupo i banalno, ali kada bi se baksuz sjetio redom samo da istisce brojeve na kojima se primjeti da se cesto koriste, potrefio bi kombinaciju:)

to sam ja sad upravio htio napisat,vidio sam i ja kod jednog covjeka,ima kod da se ukuca,i svaka budala ce ga ukucat,jer se vide otisci njegovih prstiju,izblijedili brojevi njegove sifre,samo treba potrefit kombinaciju. Sad nisam pitao da li on ima mogucnost da mijenja code;)

Član
Bilo kakva vrsta zastite ne moze biti na odmet. Ja bi recimo postavio ovo, namjerno zamijenio sve zice od instalacije tog uredjaja istovjetnima (sve crvene zute zelene itd. zamijenio recimo jednom bojom, sivom) da je teze kratkospojiti zice kad bi neko htio da , nedajboze krene da ti krade auto, pa iscupa taj modul u nadi da ce skontati koja zica ide gdje :)

70 km nije malo, fina je dzidza, ali ako se bas ne potrudis da iskoristis njen potencijal tipa jakom montazom na neko "sigurno" (fiziciki cvrsto) mjesto, ovo igranje sa zicama itd. itd., postaje efikasno kao i skriveni prekidac negdje u autu, koji te za razliku od nje nece kostati nista :)

Član
ma meni je ovo sminka :D
thx svima...triza,vidjecu sa ovim momkom sto ce mi kopcat da primjeni koji tvoj savjet,moglo bi valjat :D
za koji dan se ovo kopca,pa bumo vidjeli kako fercera :D

Član
kaseljxxx je napisao(la):
bacanje para... samo bi nasmijao pravog lopova :D

pravi lopovi dodju sa slepom i natovare ga:lol:
auto je astra,2000g,vrijednosti nekih 7-8 hiljada,pravi lopovi se time ne zamaraju....;)

Član
ArminM je napisao(la):

to sam ja sad upravio htio napisat,vidio sam i ja kod jednog covjeka,ima kod da se ukuca,i svaka budala ce ga ukucat,jer se vide otisci njegovih prstiju,izblijedili brojevi njegove sifre,samo treba potrefit kombinaciju. Sad nisam pitao da li on ima mogucnost da mijenja code;)

potpisujem ova dva posta

vidio kod lika na astri 2002 isto sve i dobro izlizane tipke, par kombinacja i njegov je

Član
hmm koliko ovo kosta??? i gdje si nabavio :icon_smile:
jbte ja sam ovo vidio samo u filmu TRANSPORTER :lol::lol:

eldin84 je napisao(la):
ArminM je napisao(la):

potpisujem ova dva posta

vidio kod lika na astri 2002 isto sve i dobro izlizane tipke, par kombinacja i njegov je

Pa zato se preko toga stavi neka zastita providna i nece se to desiti ha ja ;);)