peugeot 306

peugeot 306

Član
E ovako, pezo je radio normalno i sve i uzeli smo da mu malo smanjimo obrtaje na leru i ovaj jedan komsija kaze znam ja to ja cu, ne vozi nikome, i haj pustim ga ja i odvrne on neku diznu ko zna sta li je vec (oznacieno na slici) i sa nema sanse da upali auto, ma ni da mrdne, vergla ko lud al da upali nece, ako neko zna sta ej ovo i da li je to uopste to nek mi janve, castim ga, po mogucnosti i sliku da nabaci ove dizne vega li, jer im a neki dio u njoj koji je ispao i kaze vratio sam ga ja na mjesto, al meni se cini da bi trebala neka opruga jos biti, uglavnom sr... veliko pa ako neko zna ...

lucasoi.png

Nemogu da oznacim , uglavnom ovo izmedju 9 i 10 , izmedju ove dvije dizne skroz desno, izmedju ovih sarafcica, ovo sto je kao velika matica, nadam se da ste skontali :)

Provjeri elektricnu diznu, ovo pod 8. da nije sta tu zajebao, jer ako ona nema struje ili je unutra sjebana nesto mozes 10 god verglati neces upaliti.. kad odvrnes el. diznu, na njoj se nalazi opruga i mali magnet... 99% da nije fino sve stavljeno na el. dizni ili je nesto sjebana ;)

Član
Hvala ti an opdgovoru al nije to el dizna, to je neka obicna dizna sta li ej pa kad nju zavrces-odvrces povecavaju se odnosno smanjuju obrtaji, al je problem je taj sto ej on nju skroz izvrnuo i iscurila nafta i sada nece da upali pa nece, kad se odvrne ima na njoj nekoliko rupica i unutra ima kao neki valjak sa isto dvije rupice i on je ispao i sada neznam kako da ga okrenem, a sutra nedelja atreba mi auto, zato pomagajte :(

Član
Bez ljutnje, al' ja bih mu dao rok od odma' da riješi problem kako zna i umije, što prčka ako ne zna?!

Član
E jbg, vratio je na mjesto, najgoge sto ima onaj valjcic u toj dizni sta li je ve i sa jedne strane je kao izbusen a sa druge nije i njemu je ispao i sada da li je ovako ili onako Boga pitaj :icon_sad:

Zna li neko makar kako se ovo tacno zove da pogledam na internetu, nedelja danas nerade majstori a i zaglavio sam u brdu, ako ga ne upalim nemogu ga voziti majstoru bez slepe.

Hajde ljudi castim ko pomogne ili ako nekok zna majstora da bi dosao na adresu da nmapravi nek javi

Ovo pod 8. nije obicna nego elektricna dizna, 99%... tu nema obicna dizna... onda je on odvrcao nesto sto nezna za sta sluzi... kad odvrnes el. diznu normalno da ce iscuriti malo nafte, eh sad moguce je da je njemu ispao onaj mali magnet koji se stavlja na oprugu, ali opet trebao bi ga moci upaliti ali ne i ugasiti... hmm provjeri ima li struje na elektricnoj dizni ;)

Član
FirellesMonster je napisao(la):
Ovo pod 8. nije obicna nego elektricna dizna, 99%... tu nema obicna dizna... onda je on odvrcao nesto sto nezna za sta sluzi... kad odvrnes el. diznu normalno da ce iscuriti malo nafte, eh sad moguce je da je njemu ispao onaj mali magnet koji se stavlja na oprugu, ali opet trebao bi ga moci upaliti ali ne i ugasiti... hmm provjeri ima li struje na elektricnoj dizni ;)

Evo ovo drug, nije elektro dizna

lucasv.jpg

Ko mi pomogne vodim ga na cevape i sok :icon_smile:

Član
Pod broj 8.je ventil koji je povezan i sa kodom kljuca.Prilikom zamjene pumpe na pojedinim autima moras i njega prespojiti inace auto nece da pali...vergla ali nista.Desavalo mi se da promijenim pumpu ali auto ne pali,pa je potrebno vratiti stari ventil na novu pumpu,povezan je sa elektronikom auta.
Kao sto sam ti vec napisao u pm/ poslikati cu ti detaljnije potreban dio pa se cujemo.