peugeot 206 GTI udaren

peugeot 206 GTI udaren

Član
molim savjet.. poznanik je udario peugeota 206 GTI 2001 god pa me zanima koliko bi kostao popravak odprilike i ako nista koliko bi se mogao prodati ovako udaren.. sto se tice stete nije imao direktan udar niskim samo se prevrnuo a osteceno je slijedece prednji branik ventilator hladnjak hauba oba blatobrana sofersajba i krov pogledajte na slikama pa recite sta mislite hvala :)

BHT Ovisnik
ima u Grudama na otpadu nekoliko 206-ca i prepilanih po pola i od pola,mogo bi se lako dogovoriti s njima za krov, prednji kraj i dijelova ako ti treba,mogu ti dati broj

mislim da ti je isplatnije popraviti pa kasnije nekad prodati ili ostaviti sebi,ovako ces ga dati budzasto

Član
CoL3 je napisao(la):
ima u Grudama na otpadu nekoliko 206-ca i prepilanih po pola i od pola,mogo bi se lako dogovoriti s njima za krov, prednji kraj i dijelova ako ti treba,mogu ti dati broj

mislim da ti je isplatnije popraviti pa kasnije nekad prodati ili ostaviti sebi,ovako ces ga dati budzasto

hvala ali nije moj peugeot ja imam drugog ovo je od jednog covjeka pa mi rekao da se raspitam prodavao ga je i prije udesa al et nazlost udario ga.. koliko bi se mogao prodat ovako sad odprilike motor nema ostecenja nikako neki mi nude 1400 km al malo hehe

Član
nadjes tranca iiiii registrujes ga... :icon_rolleyes:
stranac znaci otpada jer su svi euro 3!
Video sam cenu 4000KM, previse je to kinte za ovako odvaljen auto, ukoliko hoce da izvuce nesto nek spusti kriterijume, dobro, 1400KM je bezobrazna ponuda ali eto nek se nadje negde na pola i da izvuce sebi nesto ili nek nadje sebi nekog zdravog donatora i dobrog limara pa "ozezi".
Bio je lep auto... zao mi je al sta ces, to je sve deo sudbine.

Član
Neka ga popravi,ovdje jedan lik dovozio gora auta od toga krov na sicevima nema pola zadnjeg kraja uradi ga i proda :D

Administrator
ma otisla su tu malo i vrata i zracni jastuci i ko zna sta jos... moj savjet je da proda takvog kakav je...

drug, ajd ako nije problem vidi s gazdom bil mijenjao za golfa sa ovog linka... zanemari cijenu sto pise... pozdrav
http://www.pik.ba/artikal/669734/vw-golf-2-gti-1-8-16v/

Iz iskustva ti govorim da se definitivno ne isplati udareno auto prodavat.. Normala da ce svi nuditi malo para, jer svako hoce zaraditi na njima, napravit pa preprodat... Sve zavisi kakav je taj sa parama, a sve se isplati popravljati, samo dobar majstor i ako lova nije problem sve se da napraviti.. Ovako ti ovdje vecina moze samo nagadjati neke cifre, treba ti taj jaran otici dobrom limaru da pregleda auto, rekne mu sta treba, koliko bi kostalo, raspita se koliko su novi dijelovi, odmah znas kod kupovine polovnih hoce li te izraditi, jer imas puno otpada koji dijelove prodaju po cijeni novih, a puno danas naroda se ne razumije, ili su lijeni raspitat se koliko novi kostaju, pa kupuju...

Kao sto rekoh, ako hoce imalo da se oporavi financiski isplati mu se popravljat, ako je auto receo 7000, popravak 3000, nece tebi niko doc i reci evo tebi 4000 za njega, pa ulozi 3000 i kasnije ako uspije prodati za 7000, vec i taj koji kupi udareno hoce ufatit jedno 1500 na njemu...

Član
almir_gr je napisao(la):
Iz iskustva ti govorim da se definitivno ne isplati udareno auto prodavat.. Normala da ce svi nuditi malo para, jer svako hoce zaraditi na njima, napravit pa preprodat... Sve zavisi kakav je taj sa parama, a sve se isplati popravljati, samo dobar majstor i ako lova nije problem sve se da napraviti.. Ovako ti ovdje vecina moze samo nagadjati neke cifre, treba ti taj jaran otici dobrom limaru da pregleda auto, rekne mu sta treba, koliko bi kostalo, raspita se koliko su novi dijelovi, odmah znas kod kupovine polovnih hoce li te izraditi, jer imas puno otpada koji dijelove prodaju po cijeni novih, a puno danas naroda se ne razumije, ili su lijeni raspitat se koliko novi kostaju, pa kupuju...

Kao sto rekoh, ako hoce imalo da se oporavi financiski isplati mu se popravljat, ako je auto receo 7000, popravak 3000, nece tebi niko doc i reci evo tebi 4000 za njega, pa ulozi 3000 i kasnije ako uspije prodati za 7000, vec i taj koji kupi udareno hoce ufatit jedno 1500 na njemu...

ovo je najkvalitetniji odgovor,
ne mogu se vise sloziti sa covekom....

prekopiraj post i prenesi ga prijatelju :cool:

Član
Ovaj auto citav se moze prodati za 6 000
Imas 4 000-4 500 popravke.
Eto neka skonta koliko se onda isplati.
Ne vjerujem da ce iko dati vise od 1500KM za njega.
Tako da ti je naj isplativija opcija praviti ako se vlasniku nije ogadio zbog svega.
Ali ovakav kakav je ne vjerujem da moze uzeti vise od 1700KM.

Član
Trozic je napisao(la):
Neka ga popravi,ovdje jedan lik dovozio gora auta od toga krov na sicevima nema pola zadnjeg kraja uradi ga i proda :D

znam ja sta sve ljudi rade kad je njima da zarade. znam majstora kod nas golfa 4 sastavio od 2 auta i prodao 14000. tako ih vecina radi kupi udareno popravi i proda :)

almir_gr je napisao(la):

hvala drug. sto se tice para nije problem covjek je zaradio penziju u svicarskoj i uvezao ga a sin mu ga je slupao.. vec smo bili kod majstora trazi mu 1300 za ruke stim da ce ga i ofarbati. neznam reci cu mu pa nek on odluci.. prodavao ga je i prije udesa rekao meni ako ga prodam poklonit ce mi felge njegove fabricke i gume al et nemam srece :(

pioneer_09 je napisao(la):
ma otisla su tu malo i vrata i zracni jastuci i ko zna sta jos... moj savjet je da proda takvog kakav je...

nisu nijedna vrate otisla samo kako se prevrnuo stok od vrata je otisao zato je krov ovaki al et sta bi nadam se da ce ga popraviti bolje nego ga buzasto dati.

Član
Ne znam odakle si, ali ovdje kod nas možeš jako jeftino proći sa popravkom ovoga. Ovo uopšte nije velika šteta osim krova što se mora sjeći. Ostalo se sve lako pokupuje i zamjeni ako nije malo iskrivljen, a to će se vidjeti. U okolini Laktaša ima rasturenih preko 100 206-ica, sve dijelove možeš naći. Imam i jako dobrog i sa realnom cijenom limara i lakirera, pa ako si raspoložen, mogu ga pitati koliko bi izašlo sve sa lakiranjem, da ne prepozna niko da je bio udaren, a već sam gledao kako je sjekao kola i pravio ih, ne primjeti se da je išta udareno bilo.;)