Peugeot 1.9TD, iskustva?

Peugeot 1.9TD, iskustva?

Član
Ima li neko iskustva sa ovim motorom, o HDi-u sam cuo dosta toga i uglavnom je sve pozitivno, ali ovaj motor mi je nepoznanica, a ima jedan lep 306 99.god, sa tim motorom i korektnom cenom:icon_question:

Član
dellas je napisao(la):
Ima li neko iskustva sa ovim motorom, o HDi-u sam cuo dosta toga i uglavnom je sve pozitivno, ali ovaj motor mi je nepoznanica, a ima jedan lep 306 99.god, sa tim motorom i korektnom cenom:icon_question:

Jel' oko 90KS bješe, mislim da ih ima u nekoliko različitih jačina.:icon_question:
Jedan moj poznanik je uzeo novog kad je izašla 307-ica i do danas nije imao ama baš nikakav problem.;)

Član
Extra motor , rođak ima 406-icu s tim motorom ,kod njega je već deveta godina i 430.000km na satu, a nije nešto posebno mažena i pažena.

Član
@oggy:Da taj od 90ks. Ali mislim da on nije isao u 307:icon_question: U 307 je isao 2.0hdi.
@djordjep: hvala na informacijama, to je bas dobra kilometraza;) Ima li problema zimi oko paljenja?

Član
dellas je napisao(la):
@oggy:Da taj od 90ks. Ali mislim da on nije isao u 307:icon_question: U 307 je isao 2.0hdi.
@djordjep: hvala na informacijama, to je bas dobra kilometraza;) Ima li problema zimi oko paljenja?

Nisam se dobro odrazio.:D

Kad je izašla 307-ica, ostalo 306-ica na lageru bogato opremljenih, a njemu nije bilo bitno koji će auto, a i uštedio je par 'iljada Evrića.;)

Član
sto se tice tog motora, prije 2 god dok sam ganjo sebi auto, na mobile.de i autoscout je bilo 406 sa tim motorom koje su presle 500k+ tako da sto se tice motora ja mislim da nema greske

Član
dellas je napisao(la):

2.0 hdi od pogodi koliko ks? 90

Član
ZELA GTI je napisao(la):
dellas je napisao(la):

Da, 90ks...A i taj 1.9td ima isto 90, ali je motor starije generacije.

Član
Razlika ti je u samom imenu. Hdi motori imaju direktno ubrizgavanje;) Samo sam htio provjeriti da li znaš:D

Inače, odlični motori. Jednostavni, neopterećeni, izdržljivi...Ali se pazi, sigurno je pregazio dosta kilometara, sve dobro pregledaj

Član
[/quote]

Palio je bez problema zimus kad je bio onaj stiskavac od minusa ,jedino kad je bilo ono -20 zaledila nafta ,tj voda u njoj.

Član
ZELA GTI je napisao(la):
dellas je napisao(la):

Kao što rekoh, nisam se dobro odrazio.:D

Post #5 će ti sve objasniti.:D

Ćao.:D