Par savjeta.

Par savjeta.

Član
Pozdrav ljudi. Treba mi par savjeta. Predstavio sam se i nema razloga za brisat temu, nadam se...:D

Znači, zanima me kako ubaciti ključ u skakavac ili gdje ima kupit ono željezo što bi trebao na njemu biti ključ.

Imam par ogrebotina na vratima i na prednjoj maski od kamenčića....Kako da to sredim?

Unutrašnje osvjetljenje klime ne radi. U čemu je problem?
Radi se o Golf 3 1.9 97

Nadam se da mogu postavit više pitanja odjednom.
Hvala i pozdrav.

EDIT: Tražio sam po forumu ovo za klimu, ali je sve nešto da diodama, meni treba obično osvjetljenje.

skakavac kljuc kokd bravara, svaki moze srediti samo je pitanje koji hoce raditi, meni je uradio za 15KM

rupice od kamenja jedino poliranjem nekon polir pastom u nijansi boje auta, ali dosta kvalitetnom, mada najbolje je prefarbati ali.....

osvjetljenje dugmica klime najvjerovatnije sijalica crkla, zamjeni je, malo je zeznuto doci do nje ali moze se (e sad je naravno i pitanje da li je analogna ili digitalna)

nadam se da je od pomoci

Član
Analogna je klima. Koliko u njoj ima sijalica?
A je li ti ključ prepravljo ili je imao baš ono željezo i na njega napravio?
Kako se može doć do sijalice?
Hvala

da dodjes do sijalice moras rasarafati konzolu od grijanja, onu sa prekidacima za paljenje, toplo hladno i pozicijom, izvuci je malo van, po potrebi cak i sajle raskaciti, a onda odozdo pogledaj i sve ce ti biti jasno, osvjetljenje je uradjeno preko jedne sijalice koja preko plexi plastika prenosi osvjetljenje ka onim dugmicima........

sto se tice kljuca, imao sam onaj metal na skakavac kljucu, ali je bio debel pa je uzet drugi kljuc, klasicni kao da pravi obicnu kopiju, zatim je izrezao kljuc po drsci onoj gumirano plasticnoj, i onda donji dio koji se uvrce u kljuc bonsekom uradio tako da odgovara ulazu u skakavac i sva uvrnuli, radi kao sat....

Član
Evo baš sad skinuo onaj poklopac od klime i vidio sam jednu sijalicu i radi...Kad sve vratim samo u sredini svijetli, a ona dva sa strane ništa...
Pozdrav.

Franki je napisao(la):
Evo baš sad skinuo onaj poklopac od klime i vidio sam jednu sijalicu i radi...Kad sve vratim samo u sredini svijetli, a ona dva sa strane ništa...
Pozdrav.

ih da je tu samo poklopac u pitanju, kad skines nju u sva 4 coska imas sarafe, izvrnes pa komplet to sve izvuces van, pa na dnu toga ti je sijalica.....

a ta u sredini sluzi za osvjetljenje toga gore, po meni stedni jad i cemer, evo kako sam ja sebi to izmjenio

27012010004.jpg

Član
zen3dom je napisao(la):
skakavac kljuc kokd bravara, svaki moze srediti samo je pitanje koji hoce raditi, meni je uradio za 15KM
ko ti je radi kljuc.. i meni treba neko da mi nasjece mac

oni iz hudinija nisu normalni :icon_mad:

Član
Extra si to sredio...
Probat ću to sve izvuć pa da pogledam koja je crkla...
Hvala i pozdrav.