par informacija u vezi otvaranja Auto djelova

par informacija u vezi otvaranja Auto djelova

Početnik
eh ovako,odlucili starci pogurat me nekim novcima pa....
ja zamislio otvaranje nekih Auto djelova,plus ova Cuning oprema...

eh sad malo informacija,kako sta?? sta mi je potrebno?? papirologija,i onog najvaznijeg novaca...

pa eto ko zna bujrum nek mi malo objasni..;)

Član
sto se ne konsultujes s dzenijem,on je skoro otvorio,mislim da te moze uputit sta i kako. Usput ako ti trebadne kakve pomoci,oko bilo cega znas gdje sam. Jbg sta ja znam,mozda se tu moze svasta nesto odradit,znas da sam uvijek bio zainteresovan za posao oko auta i autodijelova. Ako sta zapne zovi,imam dobru sjekiru kuci,sikirat cemo sve po gradu;)

Početnik
e druze vjeruj da nisam ni sumnjao u tebe bgm...i bas sam htio tebe zvat na kafu da malo popricamo o ovome..a vec sam vidio sa par ljudi sta i kako otprilike,ali niko mi jos nije sve tacno rekao..a sikirat cemo ako nas budu dirali :D hvala druze

Član
ja ti mogu samo reći da ti treba dosta zivaca i truda na pocetku,,,znaci poso ce slabo ici dok narod ne sazna za tebe.....ja sam za sad otvorio autokozmetiku i auto opremu ,naravno jos uvijek je sve na crnom jer ne znam kako ce ici poso,,,ako bude dobro islo izvalit cu iz dzepa cca 5000 KM i registrovat firmu ;)

Sto se tice procedure, za otvaranje firme odes u opcinu prvo, uzmes formular i tako pocinje. Uglavnom otvaranje je dug proces i za d.o.o. firmu trebas unijeti kao pocetni kapital 2000KM ako je jedno lice (ako nisu sta mijenjali) i sto imas izovjeravati papira milion ti treba bar 500-600 maraka... I na kraju u najboljem slucaj mjesec i po ti treba da se sva procedura zavrsi i da te onda konacno upisu u sudsku registar...

Član
Mnogo ti je lakše otvoriti STR (samostalna trgovacka radnja) za pocetak ti ne treba početni kapital kao za d.o.o. pa tih 2000KM automatski mozes uloziti u robu i nabavku opreme...
ugl za STR ti ne treba masa nekih stvari za koje bi izletio bruku para kao za doo, u doo ima mnogo perpetija, krenuvši od blagajne i papirologije oko blagajne, nalozi naplate isplate, vođenje blagajničkih dnevnika i ostalih pizdarija...

u početku računaj ako se opredjeliš da rediš legalno odma ti treba kasa i to Fisikalna jer je proces fisikalizacije u toku... tu će ti trebat najmanje 800-900KM, nekih 500-600KM za registraciju firme... robe ćeš normalno nabavit shodno tvom budžetu koji imaš za početak... za početak bi ti nekih 9 do 10 hiljada da zavrtiš...

ugl nemoj da gubiš volju jer svaki početak je težak, sa vremenom dolazi uspjeh a za uspjeh ti je potreban kvalitet, dobra usluga, ljubaznost i snalažljivost u poslu... ;)

Član
ako budes trebao partnera javi se,ja sam uvijek za biznis,jos ako se radi o autima,onda sam tu sto posto. I ja dugo vremena razmisljam da otvorim neku radnju,pricao sam ti vec da sam htio internet caffe da otvorim,ali et.

Početnik
hvala puno svima ;) pricao sam sa jos par ljudi i ugl ici ce to nekako..

a znam da su pocetci najtezi pa gurat cemo nekako valjda..

a druze Armine hajd nadjemo se u pon na kafi da popricamo ;)
HVALA svima :cool:

Član
Lija je napisao(la):
hvala puno svima ;) pricao sam sa jos par ljudi i ugl ici ce to nekako..

a znam da su pocetci najtezi pa gurat cemo nekako valjda..

a druze Armine hajd nadjemo se u pon na kafi da popricamo ;)
HVALA svima :cool:

moze vala,ajd imam svakako nekog posla u ponedjeljak,ici ces samnom,pa cemo usput i kafu pit. javi se pa se vidimo nekad ujutro;);)