paljenje na guranje

paljenje na guranje

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
veceras ja i raja cugali i na fajruntu odem da upalim auto vidim ostao radio upaljen i sjebem se haj reko upalit ce kad vraga,zovnem raju poguraju i upalim na guranje, aj reko nek malo odradi odem se ispisati i shvatam zajebanciju al da mi jaran majmun namjerno ugasi auto pa nemognem opet upalit to je preslo sve granice, i haj opet guraj,bas sam se bio prepao reko da me nece jebat zupcasti.. sad je pitanje jeli mi moglo stvarno sta riknuti i jesam li mozda nesto zajebao gurajuci? moze li mi autu sad ista biti? kad sam ga upalio drugi put normalno je radio,dovezao se kuci ugasim i reko haj da pokusam sad i upali iz prve..

IGY

Član
pa nije preporucljivo
ali ako si vec upalio i nista se nije odmah desilo samo furaj dalje

Član
hvala buraz na brzinskom odgovoru, znaci da je se tjelo sta desit desilo bi se dok su gurali i dok sam palio.. ihhh ode sad na miru spavati.. kontam zaj*anciju al ovo je pretjerano da 2x moram u 2min. paliti auto na guranje..ccc sve raja, k* sve zavidna govna..:icon_mad::icon_mad::icon_mad::icon_mad::icon_mad::icon_mad:

Član
Palio sam ja na guranje bruku puta i nikad ništa tako da nemaš frke,eto do sad nisam ni znao da je štetno,da sam znao vjerovatno ne bih gurao onoliko :D

Član
heheh, ma fiat je to, samo guraj, ja sam 20 dana na guranje palio zaredom i nista...

Član
mene zezao akumulator jedno vrijeme,mozda petnestak dana,nije bilo love da kupim novi,i vazda gdje god idem bilo je auto na nekoj nizbrdici upaljeno,,,znaci palio sam ga tako to vrijeme,nista se nije desilo,jednom sam bio prinudjen u rikverc da palim,,,i tad se nista nije desilo,,,al nikad vise,,:)radije necu vozat nego tako palit,,,,,,;)

Član
nema se sta desiti ako ima dovoljno raje ili nizbrdice, da otpustas kvacilo lagano.....ako ga otpustas polako, polako se i zavrti motor, isto kao da ga anlaser okrece.....njemu nema razlike ha vrtio mu anlaser zamajac, ili ga vrti mjenjac.....e sad, ako si palio na trzaj, to moze biti pogubno jer se naglo "cimne" motor, i u najgorem slucaju puca zupcasti ,ili preskace, dizeli su notorni po tome jer su kompresije u cilindrima puno vece nego kod benzinaca, i stvaraju, logicno, veci otpor....znaci samo lagano otpustat kvacilo i nema sta da mu bude.....a ako je sad sve ok, da je htio preskocit remen dosad, preskocio bi....

Član
triza je sve objasnio....mi smo u raji imali golfa 1 keca nije htio drugčije nego na guranje :D, što u drugoj , što u rikverc ...
ništa neće biti , samo nije to preporučljivo za auto , jer može preskočit , i onda ode sve u pm...

Član
Ijao, mali milion puta bilo ,,na gurku,, al ja nisam ni znao da je to stetno za auto...mislim, nikad dosad se nista nije kvarilo, verovatno ni tvom autu nece biti nista :cool:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.