pad obrtaja nakon paljenja 1.9 TDI-a 90ps 2001g.

pad obrtaja nakon paljenja 1.9 TDI-a 90ps 2001g.

Pozdrav, zadnja 2 mjeseca mi nakon paljenja hladnog motora variraju na kratko obrtaji dok se ne ustabile. Obrtaji znaju i do 800 opast pa se odma vrate na nekih normalnih 920. To se desava samo kad je hladan motor i nakon prvog paljenja u jutro,kasnije se to vise ne desava dok auto ne odstoji duze vrijeme pa se motor ohladi.Opet nije svaki put isto nekad obrtaji opadnu do 800 a nekad manje, cini mi se da obrtaji vise varirraju kad je hladnije vrijeme. Je li ko imao slicno iskustvo i zanima me do cega je. Chiptuning sam radio prije 6 mjeseci,sad ne znam da li to ima veze sa ovim posto se ovo pocelo desavat prije 2 mjeseca od prilike. A zna se nekad desit da se diagnostika nece iz prve da konektuje na kompijuter motora.

http://www.youtube.com/watch?v=bOfKWaBRpsE&feature=youtu.be

Prije 3 dana sam isao kod elektricara , jedina greska je bila maf senzor koji sam mijenjao prije 2 i po godine. Tu mi je gresku pocelo opet izbacivat godinu i po nakon sto sam kupio nov maf senzor u inter autu seat. Isao sam reklamirat ali senzor radi uredno, ni oni nisu znali zasto izbacuje gresku.

Član
meni se to desava ako duze ne palim auto po zimskom vremenu, nakon 20ak sekundi sve bude na svom , nisam uzeo da je to neki problem, a gresku na dijagnostici mi ne izacuje :icon_biggrin:

Član
Semi_ibiza TDI je napisao(la):
Prije 3 dana sam isao kod elektricara , jedina greska je bila maf senzor koji sam mijenjao prije 2 i po godine. Tu mi je gresku pocelo opet izbacivat godinu i po nakon sto sam kupio nov maf senzor u inter autu seat. Isao sam reklamirat ali senzor radi uredno, ni oni nisu znali zasto izbacuje gresku.

muhamed 061/273-082
nalazi se tamo u šišićima kad se ide u G.Živinice, znači prođeš stadion slaven pa na raskrsnici skreneš lijevo i nakon skretanja ideš pravo 20 metara i opet lijevo skreneš gore ko malo uzbrdo i onda vozi pravo jedno kilometar i vidjet ces na lijevoj stracni njegov servis.

ja ti garantujem da će ti on riješit kvar, ako ga ne riješi bar ce ti sa sigurnošću rec sta te zeza. Taj majstor gdje si bio možda koristi neku aftermarket dijagnostiku a ovaj muhamed ima BOSCH dijagnostiku ;)