Ostecena stakla????

Ostecena stakla????

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ima li ikakvo rjesenje za izgrebanu sajbu, naime zadnja sajba na autu mi je izgrebana strasno, mada on i nije bitna toliko, ali djelimicno i prednja, sto mi po kisi nocu zna smetati strasno, ne vidi se fino.
Postoji li mogucnost popravke ovakvih stakala i kako, poiranje, neka tecnost ili sta vec????
Pokusao sam jednom s polir pastom (naravno cuo price) i dobio samo jos gore, polirao i rucno i masinski.
Hajd ako ko ima rjesenje neka javi, ili kakav servis da se time bavi.

Član
I mene zanima, zadnja stakla mi zenske izgrebale nakitom, noktima, cime sve ne, a prednja sajba ima dvije vece uzduzne "ogrebotine" i nekoliko manjih... koga god sam pitao, kaze ne radi nista, samo se gore napravi. Ako mi smeta da cekam kao akciju ili nadjem negdje povoljnu prednju sajbu, a ostalo ostavit kako jeste...

ma ubija po noci, kad bi se kako moglo polirati kao farovi, smirgl papira i polir paste, ali nisam to nikad radio, pa da vidim ako ko jeste :icon_biggrin::icon_biggrin:

Član
ljudi volio bi i ja da znam,kod mene prednja uzas,pravo se izgrebala,ne znam vise gdje su parnice,napolju il unutra,ja nisam ni cim polirao,nisam pokusavao,nisam vjerovao da moze,,,mozda i ne moze,ha ya:),,morat cemo trpit i dalje,ili mijenjat sajbu

po netu sam nasao da to rade u njemackoj, ima neka masina za poliranje goja bukvalno grebe sloj sajbe,tj zbrebe cjelu sajbu za dubinu ogrebotine, i bude ko nova, s tim naravno sto ne moze bas duboke ogrebotine, ali je poprilicno skupo, toliko da se cak vise isplati naci dobru polovnu i zamjeniti

sta je ovo, svi imate extra stakla, aaa, niko nista nije radio, cuo ili slicno :icon_rolleyes::icon_rolleyes::icon_rolleyes:

Član
I ja sam se raspitivao za ovo i corak, niko nista ne zna ili da popravlja, uglavnom odgovori isti, ako je manje izgrebano trpi, a ako je vise kupi novo...

Član
ja sam cuo da netko to radi al sutra cu provjerit di ko sta pa vam javim.glavno moze poravit rupice i grebanja

Član
prosle godine sam bio nabavio neke paste za takvo poliranje.al nisam ima pojma kako se to koristi.i odusta.al znam da se radi.javim vam

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.