Ostavila iza sebe oko 1.400 potomaka

Ostavila iza sebe oko 1.400 potomaka

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Rahel Kriševski iz Izraela umrla je nedavno u 99. godini života, ostavivši za sobom ne manje od oko 1.400 dece, unuka, praunuka i čukun unuka, prenose tamošnji mediji.

Kriševski se udala za svog rođaka Jicaka pre nego što je napunila 19 godina. Bračni par je ozbiljno shvatio zapovest budite plodni i množite se i izrodio sedam sinova i četiri kćerke.
U skladu sa običajem ultraortodoksnih Jevreja, Kriševski je učila svoju decu da vole decu. Njena deca su to prihvatila i donela na svet 150 dece. Ta deca su nastavila s istom posvećenošću da rađaju decu i na svet je došlo oko 1.000 potomaka.
Isti princip se nastavio i Rahel Krišvski je bila blagoslovena s nekoliko stotina čukun unuka. Umrla je okružena svojim potomcima.
" Procenjuje se u familiji da nas ima oko 1.400 jer su svi u porodičnoj liniji blagosloveni s mnogo dece," rekao je jedan od unuka.
Dom gospođe Kriševski, kraj pijace Mahane Jehuda u Jerusalimu, je uvek bio otvoren za beskućnike i siromašne.
" Znala je čitavu knjigu Psalmi napamet i učestvovala u svim porodičnim događajima,sretnim i tužnim, do pre dve godine. Poznavala je sve svoje potomke," rekli su njeni unuci.
Iako je Rahel Kriševski imala tako mnogo potomaka smatra se da nije oborila rekord, jer među ultraortodoksnim Jevrejima ima puno sličnih slučajeva.

Početnik
a u, svaka im cast ;) da tako razmisljaju i kod nas ne bi bilo ove bele kuge..

ja licno obozavam decu, ima da ih pravim koliko moja buduca mezimica nalaze :icon_smile: inace jedva cekam da budem tata :cool: samo moram prvo finansiski da budem stabilan i da nadjem konacno onu pravu :icon_smile:

flash_back je napisao(la):
a u, svaka im cast ;) da tako razmisljaju i kod nas ne bi bilo ove bele kuge..

ja licno obozavam decu, ima da ih pravim koliko moja buduca mezimica nalaze :icon_smile: inace jedva cekam da budem tata :cool: samo moram prvo finansiski da budem stabilan i da nadjem konacno onu pravu :icon_smile:

haha isto tako i ja, samo sta san ja u prednosti, ona prava je uz mene, samo financije!:icon_mad:

Početnik
^ svaka cast - drago mi je zbog tebe, i ja licno mislim da sam na tragu one prave (nisam lud da se cuvam i cekam nekoga za koga mislim da nema extra srce i dusu) samo nikako da je vidim druze, da se pogodimo i na intelektualnom i sexualnom nivou.. sa njom bih bas onda ubo bingo :cool:

a finansije jbg, meni mezimica i treba da pomogne (samo da me cuva, mazi i pazi) da izdrzim da uradim portal na nacin na koj sam to osmislio, hhehe, ne zna devojka da mi u ruci drzi i srce i muda i novcanik :icon_smile:.. nisam ja za dzabe kacio oglas: http://www.bhtuning.com/trazim-moju-konu-t-27782.html

toliko mi toga zavisi od nje da je to ne verovatno, a najvise mi treba srce da mi vrati i ispuni sa ljubavi a za ostalo, pare etc.. onda cemo vec nekako lakse :cool:

Član
tibor987 je napisao(la):
Zamisli sad da mora cenera svakome za rodjendan, uhuhuhuh :lol:

svaki dan 4-5 rodjendana,gledano matematicki :lol:

flash_back je napisao(la):
^ stra je to druze cener, moze mali translate za nas ne upucenje? tnx advance ;)

cener-od zehn(njemacki-izgovara se cen;znaci deset)
cener-10KM

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.