Opel kadet E 1.6D projekt u planu

Opel kadet E 1.6D projekt u planu

Prvo da se predstavim malo,zovem se srdjan,20.god,dolazim iz okoline Doboja! Moje auto je Opel kadet E 1.6D,86 godiste,kupljen za projekt.. prije nego sto pocnem da podijelim sa vama planove,da cujem misljenja itd,nadam se da cemo se fino druziti :D
Prvo da kazem,za kadete je poznato da hrdjaju,ovaj sam zacudo nasao,u dosta dobrom stanju pod nigdje trul i netaknut,motor u solidnom stanju,1.6D opelov,mana naravno paljenje..:D
Moj plan je da ubacujem motor 2.0 8v 115ks,te da postavim branike od GSI-a,mozda izvucem haubu preko farova,ali jos nzm,jer volim vise fabricke stvari...
Pa da vas cujem???
343hhmq.jpg

komsija automehanicar prodavao.. izasao me 1000 km,registrovan godinu... pa ovako,planiram promijeniti prednja vrata obadvoja,i blatobrane... branike od gsi-a.. kad to sve sredim onda sam mislio na farbanje u mat crnu,i odraditi airbrush,monster energy napitka,zatamniti zadnja stakla,felge BBS 14' jer nemam para za nista bolje... mozda vas neki savjet???

Član
Pa sto ga ne prodas i uzmes si GSI kadeta pa njega sredi il zamijenis s nekim das tog svog i doplatis za GSI manje ce to kostati a bit ce i bolje i ljepse ;)

ma znam,stoji to sto kazes,al' nije mi to,to... bolje ovako nesto kao malo unikatnije,malo pomalo cu raditi,nista mi nije hitno i tako.. :) o5 hvala na prijedlobu :)

Član
ja ti preporucujem da kupis gsi-a pa makar i u truhlom stanju da radis za projekat nego ovo,,jer vidim hoces i jaci motor ubacivati,,tako da ti treba sve od gsi-a prebacit ako hoces da bude tip top ;) ja sam bio planirao da radim na tom obicnom kadetu 1.3 i sve prebacit od gsi-a ali kad pogledas sustinu,,skuplja pita nego tepsija,,ali ako mislis da to treba tako ti probaj ;)

Amer13 je napisao(la):
Dobar ople ocuvan ;) a dobri su i planovi,samo naprijed i sretno u nastavku radova :cool:

hvala druze,ma nije los... a vidjecemo kako ce to ispasti na kraju,sutra ga radim,treba srediti kocnice,kugle,krajnice,lezajeve... toliko za pocetak ..:)

shurda je napisao(la):
ja ti preporucujem da kupis gsi-a pa makar i u truhlom stanju da radis za projekat nego ovo,,jer vidim hoces i jaci motor ubacivati,,tako da ti treba sve od gsi-a prebacit ako hoces da bude tip top ;) ja sam bio planirao da radim na tom obicnom kadetu 1.3 i sve prebacit od gsi-a ali kad pogledas sustinu,,skuplja pita nego tepsija,,ali ako mislis da to treba tako ti probaj ;)

ma znam druze,ali to radim vise onako iz hobija,polako,da imam nesto unikatno,posto stari sada hoce da kupujemo nesto malo mladje i tako :)