OMV WASH DA ili NE

OMV WASH DA ili NE

Da li je neko od forumasa probao ovo pranje u Tuzli na OMV-u...da li je to dobro za auto,,,cuo sam neke price kao izgrebe auto itd:icon_question::icon_question:

Član
ja licno nikad ne bi na automatsku praonicu,nema sanse,moguce da su te glasine istinite. Koliko sam ja upoznat automatsko pranje uopste ne pase autu. Neko ce se vec javit mozda sa licnim iskustvom;)

Član
glasine sam cuo...eh sad

jucer sam gledao na discovery kako radi ta praonica i kazu da je nemoguce da izgrebe auto jer se koriste one spuzve koje ne mogu da upiju prasinu tj. samo je obrisu sa auta pa je zato nemoguce da se izgrebe...nezz bgm...

ja idem na rucne praonice...:D

Član
NIKAKO:icon_mad: Evo pogledaj kako sam ja prosao....
http://www.bhtuning.com/citroen-saxo-1-4i-mk2-update-felgen-t-42212-2.html

Član
ja kazem da ne valja ta automatska praonica,poslije vise pranja pocne farba da blijedi,vazda oni vragovi deru po istim mjestima,logicno je da lak izblijedi

Član
svi deterdzenti su odmascivaci i zasnovani su na solima
sto ti bolje a lakse opere auto bjezi od toga ;)

Član
NIKO, ali NIKO ga ne može oprati kao ja sam. Svi ga peru preko kurca, jedino vlasnik pazi na detalje i da ga opere kako je red.:cool:

Član
Iskreno ja nisam imo nista protiv praone na OMV, zacas opere kad nemas vremena da operes sam, da cekas guzve po praonama, super stvar.... dok mi se nije desilo noc prije neg sto sam se morao vratit na daleki istok, uplatim ono TOP WASH furku, sto ima za sjaj i bla bla.... Otkine mi zadnji spojler na mom puntu, prebaci ga preko kola,na sajbu i ispred kola zavrsi.
Opro sam bio sigurno 30 puta u praoni, al nikom ne bi preporuci to pranje sa voskom ko ima spojler na krovu, cetke pritisnu auto do bola kako bi sjaj napravilo i vecina ce ostati bez spojlera..

Mome prijatelju se isto tako desilo na Pezo 307 i naplatio je od OMV pumpe za novi spojler i farbanje, ja nisam imao vremena za te stcari samo sam pokupio svoj u gepek i otiso kuci :):):)

Član
samo kod kuce laganica...detaljno sredis bez velikog pritiska vode i sl...
ako vec nemas vremena a bas hitno moras prati auto, onda ove rucne praone su ok...
ako ti nije zao auta i laka onda omw deri