Ogromni problemi sa novim Passatom

Ogromni problemi sa novim Passatom

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Ja nisam mogao da vjerujem kad sam ovo procitao,a procitao sam svih 8-9 strana.. stvarno mi je ovo auto palo u ocima nenormalno.. dakle procitajte,od prve do zadnje ,to su sve problemi ljudi koji su tek kupili auta ,nisu ni presli hiljadu i nesto km,ima raznih motora 2.0 TDI do TFSI ,uglavnom da bog sacuva...

http://www.vwaudiforum.co.uk/forum/showthread.php?t=1277

a posebno me je razocarao VW servis koji ocigledno ne provjerava svoja auta prije prodaje,a kada korisnik dodje sa greskom oni ga jednostavno odjebu u kulturnom smislu...

Shvatam takodje da ovo nije podforum za automobile ,ali molio bih da moderatori to ostave ovdje da ovo vidi sto vise ljudi...

Uzivajte

edo

Član
evo sad ču ti ja za astru pronaći iste slučajeve...ili vectru npr...ima toga kod svih marki...

Član
Poznato je da je VW sa zadnjim modelima dosta podbacio pri kvaliteti. Znam neke domace slucajeve sa Passatom novim, gdje su ljudi bili sretni da ih prodaju nakon par mjeseci. Poceli su se previse zajebavati sa izmisljanjem klasa i slicnog, umjesto da forsiraju kvalitet. Istina ima par dobrih modela, al recimo Golf 5, Passat, Touareg, kvalitet je daleko od zavidnog.

Član
to je sve manje bitno kad uzmeš da to voze "ludi" ameri koji se još privikavaju na europska vozila, a i kad uzmeš u obzir kolko stvarčica ima tom passatu, i koliko su oni nabrojali... + novo auto, teško da će ih odjebat ak je pod garancijom jer je bilo slučajeva dosta gdje su probali pa ih je čovjek tužio ili to dao u javnost, novine..slično..
Po time što je ovaj prvi na tom forumu nabrojao meni se čini da je on uzeo full opremu+ dodatnu opremu (ulaz bez ključa i slično..) pa pogledaj malo na stranicama vw kolko opreme tu ima, kolko dođe serijski, kolko uz paket opreme, a kolko još ima dodatne opreme, a on je nabrojio 6-7 stvarčica za koje je stvarno imao "bad luck" da mu se dese, volan npr. ček malo, koja firma daje više aute sa volanom koji nije "centriran" il kak se to već kaže, gafovi se svima dese, a baš što je djulba reko, opelu se takvi i veći gafovi događali i događaju se puno češće

edo

Član
što se tiče kvalitete određenih brendova,evo na primjer opel VS vw,u najnovijem izdanju imate
komplet analizu opel astre i vw golfa nakon 400.000 km pa pogledajte...dobra su oba,ali...

edo

Član
uostalom Britanci su poznati da vole malo pederskija auta,da ih sad ne nabrajam...

Član
djulba je napisao(la):
što se tiče kvalitete određenih brendova,evo na primjer opel VS vw,u najnovijem izdanju imate
komplet analizu opel astre i vw golfa nakon 400.000 km pa pogledajte...dobra su oba,ali...
Daj link, baš me interesuje

Član
imas poredjenje astre i golfa na autobild.a ako znas njemacki al nemas sta skontat golf i dalje vlada

Član
Ja koliko znam dosada sa nasih prostora nije imao nikakvih zamjerki, vec sve se u superlativima pricalo i o Passatu a i ostalim modelima koji su objavljeni u skorije vrijeme.

Naravno greske se desavaju, za one koji ne znaju kada kupujete novo auto imate 2 godine garancije, samim tim ste osigurani za bilo sto se dogodi nepredvidjeno.

Ja mislim da sam objektivan, i u svakoj kompaniji se ovakve ili slicne stvari desavaju, jednostavno konkurencija te tjera na greske(sto prije stavljanje u proizvodnju radi konkurencije i sl.)

P.S. Uskoro bi trebao da kupim ovo novog Passata tako da nemojte me crnjaciti :D:D

Član
cuj nema greski sa nasih podrucja? veze ti nemas... pitaj malo ljude sto voze... prijatelj od mog starog ima 2.0 tdi passata sa kojim je proveo vise vremena na servisu nego na cesti,prodao ga 3 mjeseca nakon sto ga je kupio... i u ostalom sta poredite astre i golfove? jebala vas oba auta u guzove.. samo sam naveo ovaj forum kao jedan od MNOGIH koji pisu o problemima sa ovim modelom.. a malo proguglajte ,nacete ih jos puno puno...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.