Ogranicenje brzine na magistrali - Doboj - Zenica

Ogranicenje brzine na magistrali - Doboj - Zenica

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Početnik
eh ovako, neku noc smo drug funky i ja naletili na radar u blizini Doboja (jug), na pravcu Doboj - Žepče, mislim da se mjesto zove Šije. Znaci radar mi je ocitao brzinu od 16 km preko ogranicenja (koje je navodno 60). Nije neka velika kazna ali problem je sto smo i jedan i drug bili sigurni da je ogranicenje 80, tako je i stojalo na posljednjem znaku ogranicenja brzine prije radara... ali znak prestanka ogranicenja (60) je odmah iza patrole bio, sto mi je policajac i pokazao... eh ima li iko da putuje na toj relaciji, hebemu, nismo valjda toliko glupani da vidimo patrolu i da i dalje vozimo preko ogranicenja..

Znaci, ima li znaka ogranicenja (60) ili nema? Mi smo 99% sigurni da ga nema nigdje, nego samo za prestanak ogranicenja, znaci ogranicenje je 80 km/h, a poslije toga stoji znak prestanak ogranicenja na 60 km/h:icon_question:

Član
kada od doboja ides ima ogranjicenje , ali kako god ulazis u naseljeno mjesto
jeste baksuzi jer duze vrijeme kucista stojalo prazno nije bilo kamere unutra

Član
Nema izvlacenja, sve ti je to sada maltene naseljeno mjesto, ako te uhvati, placas kaznu...

LSD

Član
nije ih kamera uhvatila nego patrola....
a imash tablu naseljenog mjesta i odma ti ne treba znak koji te ogranicava na 60:D:D
sranje al tako je

Početnik
patrola me klepila
al nije naseljeno mjesto, nigdje zive dushe, zadnji znak ogranicenja je 80, a iza toga stoji znak prestanak ogranicenja 60, i oni se locirali izmedju
nije meni problem, platicu ja kaznu, ionako me nije pisao sto nisam imao dokumente :D

LSD

Član
heh to je sad za diskusiu........
treba se vratiti na tu dionicu pa ponovo pregledati sve:D:D:D
al znash da su oni uvijek u pravu :icon_evil::icon_evil:

Član
kako oni na karauli vrebaju iza krivine, jaka uzbrdica, 60 ograničenje, a prije toga imaš pravac petom voziš! i sad valja u 3 vratit i 60 ić...:icon_mad::icon_mad::icon_mad: glupst... ili kad se sakriju iza drveta... u njjemačkoj ih možeš tužit ako su se sakrili:D:cool::cool:

LSD

Član
zlajaaa je napisao(la):
kako oni na karauli vrebaju iza krivine, jaka uzbrdica, 60 ograničenje, a prije toga imaš pravac petom voziš! i sad valja u 3 vratit i 60 ić...:icon_mad::icon_mad::icon_mad: glupst... ili kad se sakriju iza drveta... u njjemačkoj ih možeš tužit ako su se sakrili:D:cool::cool:

al ovo je bosna....
i kod nas ih mozes tuziti al kako dokazati :D
svaki sudija je na njihovoj strani

Član
LSD je napisao(la):
zlajaaa je napisao(la):

al ovo je bosna....
i kod nas ih mozes tuziti al kako dokazati :D
svaki sudija je na njihovoj strani

jbg to i jest belay:icon_mad::D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.